Kartepelilik kültürü oluştu

Kartepe Belediyesi’nin ramazan etkinlikleri 9. Gününde Köseköy Yürüyüş Yolu üzerinde gerçekleşen iftar ile devam etti.

Zengin ve renkli programlarla gerçekleşen ramazan eğlencelerine her gece binlerce kişinin katılmasından memnun olduğunu belirten Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Kabalık, “Bu tür organizasyonlara böylesi binlerce insanımızın katıldığını görmek bizim ilçemizde Kartepelilik kültürünün ve ruhunun oluştuğunu ve aynı zamanda Kartepede birlik, beraberlik, dostluk ve kardeşlik ikliminin artık tamamlandığını çok rahatlıkla görüyor ve bundan ziyadesiyle memnun oluyoruz” dedi.

Kartepe Belediyesi’nin ramazan etkinlikleri 9. Gününde Köseköy Yürüyüş Yolu üzerinde gerçekleşen iftar ile devam etti. Yaklaşıl 3 bin Kartepelinin katıldığı ramazan programı iftar öncesi ve sonrası etkinliklerle 7’den 77’ye herkesime hitap etti. Belediye Başkanı Şükrü Karabalık’ın ev sahipliğinde gerçekleşen iftar yemeği öncesi çocuk eğlence programları beğeni ile izlendi. Eski ramazan günlerinin yaşatıldığı meddah gösterileri ve Karagöz-Hacivat atışmaları Köseköylü çocukların çok eğlendirdi. Sufi Meydan Grubunun Tencid okuması da ilgi gördü.

Reklam
Reklam

İftar vakti Kur’an-ı Kerim tilaveti ardından Abdullah Sanfo’nun yaptırdığı iftar duasında eller hep birlikte semaya açıldı. Oruçların açılması ardından Kartepelilere hitap eden Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, “Ramazanın önemi hepimiz tarafından çok iyi biliniyor. Bu güzel ayda Cenab-ı Hak diliyle, yalan ve iftiradan, gözüyle eliyle ve ayağıyla günahtan uzak duran, korunan, arınan ve şeytanın ve suçun zincire vurulduğu, hapse atıldığı bu mübarek ayda hepimizi bu günahlardan arındırmayı nasip etsin” dedi.

Halkımızın istek ve ihtiyaç duyduğu her türlü hizmeti görmeye gayret ettiklerini belirten Başkan Şükrü Karabalık, “Bu hizmetleri gördüğümüzü rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Eğer sadece şu iftar orucunu açtığımız bu mahallemize şöyle bir göz atacak olursak, Leyla Atakan Caddesi başta olmak üzere bütün caddelerimiz ve sokaklarımızda yaptığımız asfalt, parke ve kaldırım çalışmaları ile bulunduğumuz bu mekan yürüyüş yolu, elektrik şebekelerinin yer altına alınması ve çocuklarımızın spor yapıp aynı zamanda hayata en güzel şekilde hazırlanıp ruhsal, bedensel ve zihinsel gelişimlerine katkı sunacak bu tür gelişim mekanları başta olmak üzere mahallemizi şehire dönüştürecek her türlü hizmeti yaptık. Ve bunu yapmakla da yetinmedik özellikle mahallemizde çocukları hayata hazırlayacak eğitim tesislerinin yapılması hususunda üzerimize düşenler ve sizlerin arzu ettiği sağlık ocağının yerinde kalması dahil olmak üzere, yine 43 yeni kurulmuş ilçe içerisinde ilk banka şubesini alan Kartepe İlçemiz ve Kartepe İlçemizde de İstasyon mahallemiz oldu. Bunların her biri bizim paranın kazanıldığı, üretimin yapıldığı, çalışkan insanların yaşadığı, bolluk ve bereketin çok olduğu Kartepe’de kazanılan paranın burada harcanmasına zemin teşkil etmek için yaptığımız çalışmaların en kısa özetidir. Bu çalışmaları sizler arzu ettiniz bizler gerçekleştirdik. Hep birlikte çalışıyoruz ve bundan Kartepe kazanıyor” dedi.

Reklam
Reklam

Çocukların ihmal edilmediği Kartepe’de en büyük zenginlik olan gençlere yönelik hizmetlerinden de bahseden Başkan Karabalık, “Bunca alt ve üst yapı hizmetleri gerçekleştirilirken merkezi idare tarafından milletvekillerimizin, parti teşkilatımızın belediyemizle birlikte takip edip yerine getirdiği bu hizmetler görülüyorken tabiki bu hizmetin odağında muhakkak surette insan vardır. Gençlerimiz ve çocuklarımız bizim en kıymetli varlığımız olduğu için çocuklarımıza ve gençlerimize iyi bir gelecek hazırlamak, iyi bir istikbal temin etmek için de çok çalışıyoruz. Bizim yer altı kaynaklarımız doğalgazımız, petrolümüz, maden zenginliğimiz yok. Bizim asıl zenginliğimiz, en önemli milli varlığımız milli, manevi ve ahlaki değerlere bağlı olarak yetişmiş çocuklarımız ve gençlerimiz olduğu için gençlerimize Milli Eğitim ve Gençlik Spor teşkilatımızla birlikte, biz de Kartepe Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi olarak hep birlikte el birliği ile muhtarlarımız, meclis üyelerimiz, teşkilatlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız ile birlikte üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya gayret gösteriyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Kartepede sergilen birlik ve beraberlik görüntülerine dikkat çeken Başkan Karabalık, “Sizlerin arzu ve istek duyduğu bu hizmetlerin görülmesi ile beraber en önemli olan yaşanması gereken bereket Ramazan Bereketi olarak arzu ettiğimiz kardeşlik, dostluk iklimini oluşturmaktır. Bu nedenle Kartepe Belediyesi oluştuktan sonra bu tür organizasyonlara başladık ve dolayısıyla bu organizasyonlara böylesi binlerce insanımızın katıldığını görmek bizim ilçemizde Kartepelilik kültürünün ve ruhunun oluştuğunu ve aynı zamanda Kartepe’de birlik, beraberlik ve dostluk, kardeşlik ikliminin artık tamamlandığını çok rahatlıkla görüyor ve bundan ziyadesiyle memnun oluyoruz. Bu ramazan, iftar organizasyonlarına gösterdiğiniz ilgi ve teveccüh için ben her birinize ayrı ayrı şahsım ve mesai arkadaşlarım ile Ak Parti teşkilatımız adına candan gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: