Kartepe'ye Mevsimin Ilk Karı Düştü

KOCAELİ (AA) - Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden, 1640 rakımıyla Samanlı Dağları'nın zirvesi Kartepe'ye mevsimin ilk karı yağdı.

KOCAELİ - Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden, 1640 rakımıyla Samanlı Dağları'nın zirvesi Kartepe'ye mevsimin ilk karı yağdı. Zirvede sıfırın altında 1 derece ölçülen hava sıcaklığının gün içinde 5 derece daha düşmesi bekleniyor. Kartepe'de hizmet veren otelin yetkilisi Muhammet Ali Çağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde sulu kar başladığını belirterek, yağışın şiddetini artırmasıyla pistlerdeki kar kalınlığının 5 santimetreye ulaştığını söyledi. Otel bölgesinde ise kar karlığının 2 santimetreye ulaştığını dile getiren Çağlar, kış sezonu için bütün hazırlıkları tamamladıklarını, kayak severleri Kartepe'ye beklediklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz