Kartlı Alışverişte 2023 Hedefi 316 Milyar TL

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Soner Canko, Türkiye’de internet üzerinden kartlarla yapılan işlemlerin 2005'te...

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Soner Canko, Türkiye’de internet üzerinden kartlarla yapılan işlemlerin 2005'te 1 milyar TL, 2010'da 15 milyar TL, 2011'de 23 milyar TL, 2012 de ise 31 milyar TL olduğunu söyledi. İnternet üzerinden kartlarla yapılan işlemlerin 2015 yılında 62 milyar TL’ye ulaşmasını beklediklerini aktaran Canko, bu rakamın 2023 yılında 316 milyar TL’ye yükselebileceğini belirtti.

Teknoloji blogu Webrazzi, E-Ticaret’13 Konferansı ile Türkiye’nin e-ticaret sektörünü bir kez daha mercek altına aldı. Bu yıl dördüncü kez düzenlenen etkinlikte Türkiye e-ticaret pazarının bugünkü durumu, sektörün öne çıkan isimleri tarafından yorumlandı. Konferansta, başta e-ticaret yatırımları, e-ticarette öne çıkan kategoriler ve e-ticaret hedefleri olmak üzere birçok konu tartışmaya açıldı.

Reklam
Reklam

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Soner Canko, konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye’de internet üzerinden kartlarla yapılan işlemlerinin gelişimini anlattı. Türkiye’de bulunan 54 milyon kartın, 17 milyonunun internet alışverişlerine katıldığı bilgisini veren Canko, aynı zamanda devlet ödemeleri, sigorta ve 'mail order' gibi kalemlerin çıkarılmasından sonra, bilinen anlamdaki e-ticaret pazarının, 2012 yılında 10 milyon TL’nin altında olmadığını ifade etti.

Konferansa katılanlardan yemeksepeti'nin üst yöneticisi Nevzat Aydın, önümüzdeki ay bir ülkede, gelecek 6 ay içinde ise toplamda 3 yeni ülkede açılacağını söyledi. Aydın, Yemeksepeti’nin başka pazarlara girerek büyüyeceğini ve yurtdışında satın almalarla yola devam edeceklerini açıkladı. 212 Capital Partners Kurucu Ortağı Numan Numan ve 212 Capital Partners Direktörü Ali Karabey de e-ticaret sektöründeki yatırımlar hakkında bilgiler paylaştı. E-ticaret şirketleri için altyapı sağlayan Ideasoft’un Genel Müdürü Seyhun Özkara, son 6 ayda organik ve doğal ürünler, beyaz eşya, takı ve mücevherat, ev tekstili kategorilerinin yanı sıra tesettür kategorisinin de yükselişte olduğunu aktardı. Hepsiburada'nın Ticari Genel Müdürü İlker Baydar, 2012'yi 300 milyon dolar ciro ile kapattıklarını belirtirken, anne ve bebek kategorisinde yer alan e-ticaret sitesi Unnado’nun kurucu ortağı Göktuğ Okan Oğuz, 500 bin kullanıcıya ulaştıklarını ve üçüncü tur yatırım almayı düşündüklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: