Kartpostal Kültürü Yaşatılıyor

Tanıtım Gönüllüleri Derneği (TGD), kaybolan kartpostal ve mektup kültürünü yeniden yaşatmak adına 300 bin adet...

Tanıtım Gönüllüleri Derneği (TGD), kaybolan kartpostal ve mektup kültürünü yeniden yaşatmak adına 300 bin adet kartpostal bastırarak gönüllü olarak dağıttı.

Türkiye’nin çeşitli illerindeki tarihi, doğal ve kültürel güzellikleri yansıtan 300 bin adet kartpostal bastıran Tanıtım Gönüllüleri Derneği üyeleri bastırdıkları kartpostalları okullara, kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına dağıttı. Tanıtım Gönüllüleri Derneği tarafından başlatılan ”İletişimde Samimiyet” başlıklı kampanya kapsamında bastırılan 300 bin adet kartpostal, tanıtım afişleri, bilboardlar ve kampanyayı anlatan broşürler ile birlikte kaybolmaya yüz tutmuş mektup ve kartpostal ve mektup kültürünün korunması hedeflendi. Proje ve kampanya hakkında bilgi veren TGD Yönetim Kurulu Başkanı Ferda Altun, kartpostal ve mektup kültürünün önemsenmesi, yaygınlaştırılması, nostalji zemininden kurtarılarak günlük hayatın bir parçası gelmesi için böyle bir projeyi başlattıklarını belirterek, ”Dilimizin ve edebiyatımızın gelişmesine önemli katkısı olan mektuplaşmanın ve kartpostal kültürünün yerini, yeni teknolojik gelişmeler almıştır. Artık son yıllarda mektuplar ve kartpostallar unutulmaya yüz tutmuş kültür varlıklarımız arasında yerini almış, insanlarımızın anıları arasında kalmaya mahkum edilmiştir. Günümüz gençleri mektup kültüründen mahrum olarak yetiştikleri için, ne mektup yazmayı, ne de bayramlarda, özel günlerde, uzaklarda olan tanıdıklarına kartpostal yollamayı bilmemektedirler. Kısa sürede çok önemli bir sektör halini almış bulunan cep telefonları ve ev telefonları, insanların kalemini elinden almış ve mektup kültürünü de adeta unutturmuştur” diye konuştu.

Reklam
Reklam

İletişimdeki samimiyeti yok eden twitter, facebook, sms gibi yeni tip iletişim modellerinin yaşamın tek iletişim kaynağı olmadığını geleceğin temsilcisi olan genç kuşaklara anlatılmasının önemine dikkat çeken Altun, “Bu bayramda ve her bayramda kültürel değerlerimizi koruyalım, kartpostal yollayalım. Bastırılan kartpostallardan 100 bin adeti Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün onayı ile ilköğretim okulu öğrencilerine, ilçe milli eğitim müdürlükleri kanalıyla teslim edildi. Eğitmenler tarafından söz konusu kültürün korunması için sınıflarda bilgilendirme çalışmaları da yapılıyor. Cumhurbaşkanlığına, başbakanlığa, milletvekillerine, valiliklere kaymakamlıklara, belediyelere, yetiştirme yurtlarına, huzur evlerine gönderilmek amacı ile 15 bin adet kartpostal, 45 gönüllümüz tarafından özenle yazılarak gönderilmeye başlandı. Projenin uygulama aşamasında 135 gönüllü görev aldı. Bundan sonraki süreçte hedefimiz kampanyayı ülke geneline taşımak” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: