Karzai, "at pazarlığı"nı reddetti

KABİL (İHA) - Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, devlet başkanlığı seçimlerinde problemler olduğu iddiasını redderek muhalifleri ile "at pazarlığı" seviyesine inmeyeceğini söyledi.

Düzenlediği basın konferansında, "At pazarlığı yok" diyen Karzai, "Eğer ben seçilmişsem, at pazarlığı yoktur. Afganistan'da at pazarlığının zamanı geçti. Afganistan'da milyonlarca insan bu pazarlığa son vermek için sandık başına geldi." dedi.

Bir çok muhalefet adayı ve güçlü bölge liderleri ve eski milis komutanları dün yapılan seçimlerde hile yapıldığı ve seçimlerin meşru olmadığını ileri sürmüşlerdi.
Karzai, "Dün boykotu duyduğumda çok incindim. Bu Afgan halkının oyudur. Afgan halkının bunca sıkıntı ve acısından sonra tarihimizde ilk kez Afgan halkından milyonlar oy vermeye gitti. Seçimlerde bazı hatalar yapılmış olabilir. Ben bunları mesele etmeyeceğim. Seçim komisyonu bunlar üzerinde çalışıyor. Mürekkebin güçlü olmadığından hayal kırıklığına uğradım. Ama bu, Afgan halkının oy vermeye verdiği önemin değerini azaltmaz." dedi.

Reklam
Reklam

Daha önce ABD Başkanı George W. Bush ile bir Türk yetkilisi arasında Washington'da Türkiye'nin ekonomik durumu ile ilgili bir görüşme sırasında "At pazarlığı" mevzusunun geçtiği ileri sürülmüş ve bu iddia Türk medyasında geniş yankı ve tepki bulmuştu.