Kas Erimesi Hastalığına Yakalanan Aile

Gazipaşa ilçesine bağlı Gökçebelen köyündeki aile dramına dört bir yandan yardım eli uzandı. Aynı aileden...

Gazipaşa ilçesine bağlı Gökçebelen köyündeki aile dramına dört bir yandan yardım eli uzandı. Aynı aileden 5 kişinin yakalandığı amansız miyopati (kas erimesi) hastalığının pençesinde yaşam mücadelesine hem devlet yetkilileri hem de vatandaşlar sessiz kalmadı.

İlçe Kaymakamı Muhittin Pamuk, aileye devletin bakım ve özürlü aylığı verdiğini, bunların yanı sıra ailenin diğer ihtiyaçlarının da giderileceğini söyledi.

Pamuk, ağır özürlü durumda olan Eşmine Çetiner ve Ferhat Çetiner için anne Sultan Çetiner’e aylık 1269 TL bakım aylığı, Ferhat Çetiner’e aylık 316 TL ve Emine Çetiner’e aylık 316 TL sakatlık aylığı olmak üzere aileye 1901 TL aylık maaş ödemesi yapıldığını belirtti. Pamuk, aileye ayrıca Gazipaşa Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nca gıda ve yakacak yardımı yapıldığını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Hasta olan kişiler için ilçede bulunan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile yapılan görüşmeler sonucunda fizik tedaviye başlanacağını belirten

Pamuk, şöyle konuştu: "Ailenin, Sağlık Bakanlığı'nın evde sağlık hizmetlerinden de yararlanması için gerekli işlem yapılmıştır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızca ailenin evinin onarımı için Barınma Projesi kapsamında gerekli maliyet araştırmasına başlanılmış olup, onarım maliyeti, vakfımız imkanları ile karşılanabilecek düzeyde vakıf imkanlarıyla, maliyetin vakıf imkanlarını aşması durumunda ise Barınma Projesi, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğüne sunulacaktır”

Çok sayıda vatandaş ve sivil toplum kuruluşunun da aileyi arayarak yardım sözü verdiği öğrenildi.

BEŞ ÇOCUK HASTA

Sultan ve Mustafa Çetiner çiftinin dünyaya gelen 10 çocuğundan 5’i tıp dilinde miyopati, halk dilinde kas erimesi olarak bilinen hastalığa yakalandı. Hastalığın taşıyıcısı olan anne Sultan Çetiner’den hastalığı alan 2’si erkek 5 genç hastalığın pençesinde yaşam savaşı veriyor. Yürüme ve hareket etme güçlüğü çeken kardeşler, hastalık kadar maddi imkansızlıklarla da mücadele ediyor. Evlerinin damı çökmek üzere olan kardeşler, evlerinin tamir edilmesini, kış aylarında evin içinde egzersiz yapabilmeleri için spor aletleri ve ortopedik yatak istiyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: