Kasa Hırsızlığında 3 Sanığa 10’Ar Yıl Hapis Cezası

- KAYSERİ’de, içinde 175 bin TL değerinde altın, para ve çek bulunan kasayı çaldıkları iddiasıyla yargılanan 7 sanıktan 3’ü 10’ar yıl

- KAYSERİ’de, içinde 175 bin TL değerinde altın, para ve çek bulunan kasayı çaldıkları iddiasıyla yargılanan 7 sanıktan 3’ü 10’ar yıl hapis cezasına mahkum oldu, 4'ü ise beraat etti.
Olay, geçen yıl 4 Kasım tarihinde merkez Kocasinan ilçesi Cırgalan Mahallesi 359’uncu sokakta bulunan 2 katlı bir evde meydana geldi. İddiaya göre Çilek Gül (32), Erkan Pınar (27) ve Döne Şahin (29) hırsızlık için olay yerine gelerek önce alt katta kiracı olarak oturan Suriye uyruklu Asya Altuş’u (17) bayılttı. Zanlılar ardından evin üst katına çıkarak, ev sahibi Hasan Ezer (59) ve oğlu Kenan Ezer’in (34) bulunmadığı sırada içinde 175 bin TL değerinde altın, para ve çek bulunan kasayı çalarak, kayıplara karıştı.
Olay sonrası kendine gelen kiracı Altuş, durumu polise bildirdi. Olayla ilgili Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri soruşturma başlattı. Kısa sürede olayla ilgili Çilek Gül, Erkan Pınar ve Döne Şahin ile kendilerine yardımcı oldukları iddia edilen Ö.P. (26), Ş.P. (65), H.Ş. (33) ve M.D.’yi (27) gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerin ardından mahkemeye sevk edilen zanlılardan Çilek Gül ve Erkan Pınar tutuklanırken, Ö.P., Ş.P., H.Ş. ve M.D. ile hamile olduğu Döne Şahin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanıklar Çilek Gül ve Erkan Pınar ile tutuksuz sanıklar hazır bulundu. Mağdurlar Asya Altuş, Hasan Ezer ve Kenan Ezer ise duruşmaya katılmadı. Mahkemede mağdur Hasan Ezer ve Kenan Ezer’in zararlarının karşılanması nedeniyle şikayetten vazgeçtiği öğrenildi. Mahkeme Başkanı tarafından sözleri sorulan zanlılar beraatlarını istediklerini söyledi.
Mahkeme heyeti yaptığı yargılama sonucu Çilek Gül, Erkan Pınar ve Döne Şahin’e 10’ar yıl hapis cezası verirken, Ö.P., Ş.P., H.Ş. ve M.D.’nin ise inandırıcı delil bulunmadığı gerekçesiyle beraatına karar verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: