Kasalardan çok miktarda altın ve para çıktı

İSTANBUL (İHA) - Atatürk Havalimanı'nda, çıkan yangının ardından adeta karantina altına alınan kargo bölümünde iş makinaları yardımıyla yapılan aramalarda yüklü miktarda altın ve para bulundu. Kasalar içerisinde bulunan altın ve paralarda herhangi bir hasar olmadığı ortaya çıktı.

Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangının ardından kontrol altına alınan bölgede bugün çalışma başlatıldı. Radyasyon iddiaları üzerine tartışmaların yaşandığı bölgeye, savcının incelemlerinin ardından bilirkişi heyeti, sigorta eksperleri ile Çelebi, HAVAŞ ve Sistem Lojistik'e ait güvenlik görevlileri yetkililer gözetiminde giriş yaptı. Kepçeler de, apron tarafından enkazın bulunduğu bölgeye girdi. Şerit içine alınan sarı bölgeye kadar giren ekipler, sarı bölge çevresinde bulunan malzemeleri eksperler ve yetkililerin kameralarla tespit ettiği görüntüler eşliğinde topladı. Yapılan incelemelerde, enkazda bulunan kasalar açıldı. Açılan bir kasada 300 kilogram altın, bir başka kasada 35 milyon dolar değerinde döviz, üçüncü kasada değeri tespit edilemeyen yüklü miktarda pırlanta, dördüncü kazada ise kredi kartlarına ulaşıldı. Altın ve paralarda herhangi bir hasar bulunmadığı görüldü.

Reklam
Reklam

Bölgedeki çalışmalar uzmanlar gözetiminde sürerken, savcı gözetiminde tekrar mühürlenen kasalar, Yeddiemin'e teslim edilecek. Bu kasaların, Türk Hava Yolları'na (THY) ait bir hangarda saklanacağı bildirildi.