Kasaplar Federasyonu Başkanı Açıkladı: Ete Zam Sözkonusu Değil

Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, ete...

Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, ete bir zammın şu anda söz konusu olmadığını söyledi.

Yalçındağ, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın etle et ürünlerindeki taklit ve tağşiş olaylarını önlemek amacıyla yeniden düzenlediği Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği’nin ardından ete bir zammın şu anda söz konusu olmadığını söyledi. Geçtiğimiz 5 Mart’ta yürürlüğe giren tebliğle birlikte piyasada artık tavuk, kuzu, hindi karışımlı sucuk ve soyalı köfte satılamıyor. Karışım ürünlerinin yasaklanmasıyla ete zam yapılacağı yönündeki haberleri değerlendiren Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, "Ete zam gelecek bir pozisyon yok. Karışım ürünlerinin yasaklanmasıyla birlikte bazı et ürünlerinde artış olabilir, o bizi bağlamıyor. Ama şunu açıklıkla söylüyoruz; şu anda ete zam gerektirecek bir ortam yok." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: