Kasaplara sağlıklı ve lezzetli et için gerekenler anlatıldı

Akhisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Yeşil Portakal Marketler Zinciri tarafından, kasaplara yönelik...

Akhisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Yeşil Portakal Marketler Zinciri tarafından, kasaplara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda hayvan hareketleri, kesimi, kesim sonrası parçalama, muhafaza, işyeri hijyeni, bitki sağlığı, Veteriner Hizmetleri, Gıda ve Yem kanunları hakkında bilgiler verildi. Toplantıya Akhisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Akif Şenyürek, gıda mühendisi Eylem Sönmez, gıda kontrolörü Elveda Atay, Yeşil Portakal Marketleri Genel koordinatörü Cafer Kaya ve market kasapları katıldı.

Reklam
Reklam

Toplantıda konuşan İlçe Müdürü Şenyürek, "Halkımıza daha sağlıklı ve lezzetli et yedirebilmek için kasaplara büyük görev düşmektedir. Hayvanların, nakil ve kesimde incitilmemesi gerekir. Kesilen hayvanın ölüm sertliğinin çözülebilmesi için etinin soğuk havada bekletilmesi büyük önem taşımaktadır. Strese girmiş ve sağlıksız ortamda kesilmiş hayvanın kanı tam akıtılmadığı sürece eti morarıp kalitesizleşecektir. Lezzetli, sağlıklı ve hijyenik gıda için üreticiden nakliyecisine, satış reyonundan müşterisine kadar her kesime görev düşmektedir. İşin iyi yapılabilmesi için eğitiminin alınması ve sertifika sahibi olunması gerekmektedir." dedi.

Koordinatör Kaya da tüketicinin korunması ve halk sağlığının temini açısından hijyenin öneminin büyük olduğunu belirterek, "Vatandaşımıza daha kaliteli ve sağlıklı hizmet verebilmek için Akhisar, Soma, Kırkağaç ve Manisa şubelerimizde görevli kasap ve personelimizi eğitime tâbi tuttuk. Eğitimlerimiz devam edecektir." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: