Kasaplarda Kıyma Çekme Mesaisi

Kurban Bayramı Bursa’da esnafın yüzünü güldürdü. Bayram’da et satışları duran kasaplarda ise kıyma çekme kuyrukları...

Kurban Bayramı Bursa’da esnafın yüzünü güldürdü. Bayram’da et satışları duran kasaplarda ise kıyma çekme kuyrukları başladı.

Kesilen kurbanlık etleri derin dondurucularda muhafaza etmek isteyen vatandaşlar, kıyma çektirmek için kasap dükkanlarına akın ederken, bayram boyunca kıyma çekmek için çalışan kasaplar, vatandaşları mahalle aralarında seyyar olarak kıyma çekenlere karşı uyardı. Kasap Hüseyin Turan, kıyma çekmek için gelen vatandaşların isteklerini hemen yerine getirdiklerini, etlerin pirzola, kuşbaşı ve kıyma haline getirdiklerini söyledi. Kilo başına 1 TL ücret aldıklarını ifade eden Turan, bayram sebebiyle et satışlarının durduğunu ancak kıyma çekme mesailerinin başladığını söyledi. Kurbanlık koyununu kestikten sonra evde kıyma makinesi olmadığını belirten Ahmet Çelik, kasapta hem uygun fiyata hem de zahmetsiz bir şekilde etlerinin kıyma haline getirildiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: