Kasapoğlu Camii’nde bilgi yarışması

Hacı Ayşe Kasapoğlu Camii’nde bu sene yapılan Kur’an-ı Kerim Kursu’nun sona ermesiyle yarışma düzenlendi.

Antalya'nın Manavgat İlçesi'ndee Hacı Ayşe Kasapoğlu Camii’nde dini bilgiler, dua ve sureleri ezbere okuma yarışması düzenlendi. Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu’nun da izlediği yarışmada 5 öğrenci yarıştı. Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, yarışmada birinci gelen öğrenciye bisiklet hediye etti.

Yarışma hakkında bilgi veren Hacı Ayşe Kasapoğlu Camii İmamı Hüseyin Avni Bıyık; “Yaz dönemi Kur’an Kursu öğrencileri bilindiği üzere 2 aylık bir eğitim öğretim döneminden geçiyor. Bu dönem sonunda camimizde öğrencilerimiz arasında yarışmalar tertip etmeyi düşündük. Hem başarılı öğrencilerimizi ödüllendirmek hem de diğer öğrencileri teşvik etmek amacıyla böyle bir organizasyon yapmayı düşündük. Sağ olsun cemaatimiz de yaptığımız bu organizasyona ilgi gösterdi. Ve böylece 2 ay boyunca öğrencilerimize öğretmiş olduğumuz dini bilgiler, namazda okunan dualar, sureler ve bilgilerden yarışma yaptık” dedi. Yarışmada yeni bir uygulama yaptıklarını belirten Bıyık; “Yavrularımızı camide namaz kılma alışkanlığını kazandırmak için namazlarda bir puan sistemi getirdik. Öğle namazı ve ikindi namazlarına 2 şer puan, akşam namazına 3 puan, yatsı namazına 4 puan, sabah namazına gelene de 5 puan vermek suretiyle böyle bir puanlama yaptık. Bu uygulamaya göre en yüksek puan alandan derecesine göre en aşağı puan alana çeşitli hediyeler verdik. Bu uygulama maksadına ulaştı. Pek çok öğrencimiz sabah namazı dahil gelmeye başladı” diye konuştu. Yarışmada, camii cemaati tarafından Kasapoğlu ailesine Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu eliyle 1 buket çiçek takdim edildi. Ömer Kasapoğlu hediyeyi annesi adına aldığını ifade ederek teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Bilgi yarışmasında dereceye giren öğrenciler 1 - Ogün Önder; 2 - Gülçin Alagöz; 3- Süleyman Karabacak; 4 - Şule Hoşnut; 5 - Metin Özen

Programda yaz dönemi kursu müddetince en çok vakit namazına devam eden 8 yaşında ki Resul Daldan’a ödül olarak Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu tarafından Kur’an-ı Kerim, Bisiklet, Ayet tablosu, havlu, kıyafet verildi. Ayrıca bu kategoride ilk 10’a giren öğrencilere de Ayakkabı, Kıyafet, ve Ayet tablosu hediye edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: