Kasapoğlu, Suriye'deki Arsalarını İstiyor

İzmirli işadamı Kadir Kasapoğlu, Osmanlı döneminde dedeleri tarafından kendisine bırakılan ve Suriye’de olan yaklaşık 150...

İzmirli işadamı Kadir Kasapoğlu, Osmanlı döneminde dedeleri tarafından kendisine bırakılan ve Suriye’de olan yaklaşık 150 dönüm arsayı geri almak istiyor.

Sultan Abdülmecit Han zamanında Hatay’dan Suriye’ye geçen ve bir süre orada yaşayan dedeleri tarafından tapularıyla birlikte kendisine bırakılan yaklaşık 150 dönümlük arazi konusunda 3 yıl önce girişimlere başlayan Kasapoğlu, Suriye’de devlet makamı bulamadığı için gerekli adımları atamadığını belirtti. Üç yıl önce Suriye’nin Halep şehrine giden, yetkililerle görüşen ve kendisine avukat tutan Kasapoğlu, “Ne yakınlarıma, ne de avukatıma ulaşabiliyorum. Bazen arıyorum ama telefon ya çalıp kapanıyor ya da hiç çalmıyor. Önceden Suriye’ye, Halep’e gidebiliyor görüşmeler yapabiliyordum. Fakat şimdi Cilvegözü sınır kapısından bir kilometre içeri giremiyorsunuz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

BURADA ATEŞ VAR HER YER YANIYOR

Suriye’de bulunan akrabalarıyla irtibat kurmakta güçlük çektiğini ve birkaç yakın akrabası dışında hiç kimseye ulaşamadığını belirten Kasapoğlu, “Akrabalarıma ulaşmakta güçlük çekiyorum. Yakın akrabalarım var ve sağlıklarından endişe ediyorum” diye konuştu.

Kasapoğlu, akrabalarının hayatlarından endişe ettiğini belirtirken, “Bakın şimdi arıyorum bir yakınımı, sizde neler söyleyeceklerini duyun” diyerek yakın bir akrabasını aradı. Aralarında geçen Arapça diyalogun ardından konuşmalarını Türkçeye çeviren Kasapoğlu, “Akrabam konuşmakta zorlanıyor. Siz de duydunuz ‘Harp’ diye bağırıyor. Suriye’de ateş olduğunu ve Halep’te ciddi bir savaş olduğunu söylüyor. Halep’te her yerin ateş altında olduğunu söylüyor. Zor durumda olduklarını bildiğim için konuşmayı uzatmadım. Allah onlara yardım etsin”

ESKİDE OLSA DÜNYADA DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY TAPUDUR

Kasapoğlu, değişmeyen tek belgenin tapu olduğunu belirtirken, “Tapular eski. Osmanlı döneminden kalma tapular. Belgelerde imzalar mühürler var ve her biri gerçek. Ben bu dede yadigarları belgelerin gerçek olduğunu biliyorum ve elimden geldiği kadar oradaki topraklarımı almak için uğraşacağım” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN YARDIM İSTİYORUM

Suriye’deki karışıklığın bitmesinin ardından devlet yetkililerinin yardımıyla dedelerinden kalan toprakları almak istediğini belirten Kasapoğlu, şunları söyledi: “Bu süreç bittiğinde Dışişleri Bakanlığımızın yardımıyla elimdeki belgeler göz önünde bulundurularak topraklarımın ve arsalarımın bana iade edilmesini istiyorum.” Kasapoğlu, kısa sürede Suriye’ye gideceğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: