Kasgem, talepte bulunanlara işaret dili eğitimi verecek

Karaman Valiliği bünyesinde çalışmalar yapan Karaman Kalkınma Stratejileri Geliştirme Merkezi (Kasgem) vatandaşlara ocak ayında 20...

Karaman Valiliği bünyesinde çalışmalar yapan Karaman Kalkınma Stratejileri Geliştirme Merkezi (Kasgem) vatandaşlara ocak ayında 20 gün sürecek işaret dili eğitimi verecek.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın işitme engellilerle daha rahat iletişim kurmalarını sağlamak amacıyla Rehberlik ve Özel Eğitim Hizmetlerini Destekleme Derneği tarafından Mevlana Kalkınma Ajansı’nın desteklediği İşaret Dili Eğitimi konulu projemiz hazırlanmıştır. Karaman’da, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ve bu eğitimi almak üzere kurum tarafından görevlendirilen personel ile sivil toplum örgütlerindeki gönüllülere işaret dili eğitimi verilecektir." denildi.
Açıklamada, bu kapsamda çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinde çalışan personelin işitme engelli vatandaşların bilinç ve farkındalık düzeylerini oluşturmak, geliştirmek ve iletişimlerini artırmanın genel amaç olduğu belirtildi. Konuyla ilgili olarak her kurumdan en az bir, tercihen 2 kişinin belirlenerek 23 Aralık'a kadar Karaman Valiliği Kasgem birimine bildirilmesi gerektiği ifade edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz