KASİAD'ın bu haftaki konuğu başsavcı oldu

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) tarafından düzenlenen geleneksel ‘Sabah Yansımaları’ programının bu haftaki konuğu...

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) tarafından düzenlenen geleneksel ‘Sabah Yansımaları’ programının bu haftaki konuğu Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan oldu.
İş hayatından, hukuka kadar onlarca konunun konuşulduğu programa katılan iş adamları, Başsavcısı Ali Yeldan’a merak ettikleri soruları sorma fırsatı buldu.
Türkiye’nin her anlamda büyüdüğünü belirten Yeldan, “Standartlar birbirine bağlıdır. Yatırım güven gerektirir, adalet ve iş dünyası birbiriyle ilişkilidir. İnsan hakları ve özgürlükler yatırımcı için önemlidir. Özellikle yabancı bir yatırımcının neredeyse ilk kriteri hukuksal düzendir. Türkiye büyüdükçe yabancılar dahil, insanların yargıya olan inançları da her geçen gün artıyor.” dedi.
Hukuk sistemlerinde halkın memnuniyetinin çok önemli olduğunu hatırlatan Başsavcı Yeldan, ”Halkın özgürlük ve memnuniyeti hukuk sistemlerinin işleyişiyle çok ilişkilidir. Bu anlamda Türkiye özgürlüklerin yaşandığı bir ülkedir.” diyerek sözlerini tamamladı.
Bir soru üzerine, Fransa’da sözde Ermeni soykırımı yasasıyla ilgili fikirlerini KASİAD Yönetim Kurulu'yla paylaşan Ali Yeldan, “Bir yandan düşünme ve ifade hürriyeti diyeceksin ve bunları söyleyerek ülkelere akıl vereceksin, öbür yandan söylenecek fikirleri suç sayacaksınız. Bu çifte standart ancak orta çağ engizisyonlarında mevcuttur. Tabiî ki bu bir hukuksal süreci de doğuruyor, önce kanunun onanması, sonra insan hakları mahkemesine gitmesi gibi.” dedi.
Yeni yapılan adliye binasıyla ilgili olarak iş adamlarını bilgilendiren Yeldan, şu an adliyeye günde 2 bin ila 5 bin insanın girip çıkmakta olduğunu vurguladı. Bu sebeple adliyede çok sayıda işlem gören dosya olduğunu sözlerine ekleye Yeldan, “Bina bir şekilde yapılır ancak, bu binaların kullanımı akıllıca olmalı. Vatandaşların kolay hizmet almasını sağlayan adliye yönetim sistemi üzerinde çalışıyoruz, bu sistemin henüz bir örneği yok. Samsun, bu anlamda Türkiye’de ilk olacaktır.“ diye konuştu.
KASİAD olarak, yaptıkları çalışmalar hakkında başsavcıya bilgi veren KASİAD Başkanı Yardımcısı Adnan Saroğlu da iş dünyası olarak yargıya sonuna kadar güvendiklerini belirtti. Saroğlu, şöyle dedi:
“Son yıllarda yargı hakkında da yapılan köklü değişiklikler neticesinde, ülkemizin büyümesi paralelinde şeffaflık ve hukuksal süreçlerin çabukluğunun da dikkat çektiğini biliyoruz. Bu anlamda biz iş adamlarına verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür eder, başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz