KASİF, Üniversite Öğrencilerini Iş Dünyası Ile Buluşturdu

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu'nun (KASİF) Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2012 Gençlik Projeleri Destek...

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu'nun (KASİF) Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2012 Gençlik Projeleri Destek Programı katkılarıyla yürüttüğü Gençlerin Girişimcilik ve Geleceklerini Destekleme Projesi devam ediyor. Proje kapsamında üniversite öğrencileriyle buluşan iş adamları, bu kez Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerine konuk oldu.

Geleceğin Gücü Girişimci Gençlere Tavsiyeler’ konulu panelde fakülte öğrencileriyle bir araya gelen iş adamları, bilgilerini ve tecrübelerini paylaştı. Öğrencilere başarılı olmanın yollarını ve püf noktalarını anlattı. Yöneticiliğini İİBF Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nurettin Öztürk’ün yaptığı panele Erçal Grup CEO’su Burhan Erçal ile Canik Başarı Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve Yeminli Mali Müşavir Mehmet Karabacak katıldı.

Reklam
Reklam

Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nurettin Öztürk, bu tür programların öğrencileri iş yaşamına hazırlamada önemli olduğunu söyledi. İş hayatı ile okul hayatının farklılığına değinen Prof. Dr. Öztürk, panellerle KASİF’in iş dünyası ile üniversite arasında köprü vazifesi kurduğunu vurguladı. Öğrencilerin iş dünyasını tanımasına katkı sağlayan panellerin üniversite-sanayi işbirliğini artırdığını kaydetti.

ÖĞRENCİLİK YILLARINI ÇOK İYİ DEĞERLENDİRİN

Panelde öğrencilere öğrencilik dönemlerini iyi değerlendirmeleri tavsiyesinde bulunan Erçal Grup CEO’su Burhan Erçal, okul yıllarında iş dünyasıyla ilişkiye geçerek kendilerini iş yaşamına hazırlamalarının önemini vurguladı. Okulda öğrenilen temel bilgilerle yetinilmemesini öneren Erçal, "Okurken piyasayı da sürekli takip edin. Bir ayağınız okulda diğeri de sanayide olsun. İşletmelere gidip oralarda iş yaşamıyla ilgili bilgiler edinin. Başarılı olmuş iş adamlarının hayat hikayelerini okuyun, tecrübelerinden istifade edin. Bu tür mesleki ve kişisel gelişiminize katkı sağlayacak eğitim, seminerler ve etkinliklere katılın. Bu dönem sizler için çok önemli. Kendinizi ne kadar geliştirirseniz iş yaşamında da başarılı olma şansınız o ölçüde artar. İş yaşamına başlamadan önce mutlaka bir iş planınız olsun. İşinizle ilgili mutlaka daha önce başarılı veya başarısız olmuş örnekleri inceleyin. İşinizde farkındalık oluşturursanız başarı gelecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Reklam
Reklam

GİRİŞİMCİLİK HAYATIN HER ALANINDA VAR

Girişimciliğin hayatın her alanında bulunduğuna değinen Canik Başarı Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve Yeminli Mali Müşavir Mehmet Karabacak, "İşinize fark katın, iş yerinizdeki diğer çalışma arkadaşlarınızdan farklı bir şeyler yapın. Önemli olan işinizi iyi tanımanız ve işinizle ilgili bilgilere sahip olmanız gerekir. Mutlaka bir yabancı dil öğrenmeniz gerekiyor. Kendinizi diğer çalışma arkadaşlarınızdan farklı kılın. Mutlaka bir hedefiniz olsun, hangi alanlarda başarılı olabileceğinizi planlayan ve hedefe kilitlenin. Eğer plan ve projeniz yoksa bir hayaliniz yoksa başarılı olma şansınız yok." şeklinde konuştu.

BU FIRSATI KAÇIRMAYIN

KASİF Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklı ise girişimcilik eğitimlerinin büyük önem taşıdığını belirtti. Eğitim sonunda KOSGEB’in girişimcilik sertifikasını alanlara 30 bin lira hibe 70 bin lira da faizsiz kredi desteği verildiğini hatırlatan Bıyıklı, "Girişimcilik eğitimi almak isteyen öğrenciler için başvurular devam ediyor. Gençler bu fırsatı kaçırmamalı. Girişimcilik eğitimi almak isteyenler www.kasifgirisimcilikakademisi.com adresinden başvuru yapabilir." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz