KASİF'ten Girişimci Öğrencilere Hem Eğitim Hem De 100 Bin Lira Kredi

Üniversite öğrencilerinin girişimcilik ruhunu ön plana çıkarmak için projeler üreten Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri...

Üniversite öğrencilerinin girişimcilik ruhunu ön plana çıkarmak için projeler üreten Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) düzenleyeceği eğitimlere katılanlardan iş kurmak isteyenler KOSGEB'ten faizsiz 100 bin TL kredi alabilecek.

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF)'in Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ)'de okuyan 250 gence ücretsiz vereceği "Uygulamalı Girişimcilik ve Kişisel Gelişim" eğitimlerine başvurular devam ediyor.
Projeye başvuracak adayların internet üzerinden “kasifgirisimcilikakademisi” adresinden 23 Şubat’a kadar müracaat etmeleri gerektiğini belirten Proje Koordinatörü Eren Kaya, “KASİF’in yürüttüğü projeden 18-24 yaş arasında 125’i bayan ve 125’i de erkek olmak üzere toplam 250 genç yararlanacak. Proje kapsamında eğitimleri başarıyla tamamlayanlar bir işyeri kurmaları halinde KOSGEB’den 30 bin TL hibe, 70 bin TL sıfır faizli kredi olmak toplam 100 bin TL almaya hakkı kazanacaklar.” dedi.

Reklam
Reklam

Proje kapsamında verecekleri “Kişisel Gelişim Eğitimi”yle gençlerin özgüven, moral ve motivasyonlarının yüksek olmasının sağlanacağını söyleyen Kaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Katılımcılara 20 saat kişisel gelişim, 70 saat de uygulamalı girişimcilik eğitimleri vereceğiz. Kişisel Gelişim Eğitimi’nde; etkin iletişim, motivasyon teknikleri, kişisel performans yükseltme teknikleri, iş arama becerilerinin geliştirilmesi, özgeçmiş hazırlama ve mülakat teknikleri dersleri verilecek. ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’yle de; girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme, iş planı (pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan) hazırlanması, iş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar hakkındaki konular işlenecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz