KASİF'ten 'müşteri memnuniyeti' konulu seminer

Samsun merkezli hizmet veren Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF), Osmancık Girişimci İşadamları Derneği...

Samsun merkezli hizmet veren Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF), Osmancık Girişimci İşadamları Derneği işbirliğiyle Çorum’un Osmancık ilçesinde iş dünyasına yönelik ‘Müşteri Memnuniyeti’ konulu seminer düzenlendi.
Osmancık Belediye Kültür Sitesi’nde, KASİF Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklı'nın Osmancık Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) işbirliğiyle iş dünyasına yönelik verdiği ‘Müşteri Memnuniyeti’ konulu semineri, çok sayıda işadamı, işletme yöneticisi ve çeşitli sektörlerde çalışan vatandaşlar dinledi.
KASİF Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklı, işyerinin en büyük patronunun müşterileri olduğunu söyledi. "Eğer bir işyeri büyümek istiyorsa ilk önce çalıştırdığı personelini memnun etmeli. Eğer iç müşteri olarak tabir ettiğimiz çalışanlarınız memnun olursa işyerine gelen dış müşteri de son derece memnun olacaktır." dedi.
Günümüzde müşteriyle iletişime önem veren, müşterilerin değişen öncelikleri doğrultusunda mal ve hizmet üreten ve müşterileri birer şirket ortağı gözüyle gören işletmelerin kazançlı çıkağını belirten Yaşar Bıyıklı, "Müşteriler eskiden velinimet, sonra kral, şimdi ise işletmelerin kar ortağı konumunda. Bugün gerek işletmelerin ihtiyaç duyduğu, gerekse müşterilerin muhatap olmak istediği satış temsilcisi, sıradan bir satış temsilcisinden ziyade birer “kârlılık uzmanı” ve ”satış danışmanı” niteliğindedir. İşletmelerin mevcut müşterileri elde tutması, ardından da rakiplerin boşalttığı alanı doldurmaya öncelik vermesi gerekiyor. Bu dönemde en önemli işimiz hiç kuşkusuz müşteri potansiyelini korumaktır. Çünkü var olan müşteriyi korumak yenisini kazanmaktan 5 kat daha kârlı. Mevcut müşterilerinizle iletişim halinde olmaya, onların beklentilerine cevap vermeye ve aynı zamanda müşteri portföyünüzü genişletmeye çalışmalısınız." şeklinde konuştu.
Her şikayetin, müşteri tarafından işletme sahibine verilen bir armağan olduğunu ifade eden Bıyıklı, "Şikayet ile müşteri, işletmenizde ne gibi bir sorun olduğunu ve bu sorunu nasıl düzelteceğiniz hakkında, parayla bile satın alamayacağınız bilgileri size sunar. Şikayetler size, müşteriyi mutlu etme şansı verir. Şikâyetler ağrı gibidir. İşletmenizde bir şeylerin ters gittiğinin haberini verir. Şikâyetler sayesinde mal ve hizmet sisteminiz hastalıklardan kurtularak kusursuzlaşır ve güçlenir. Bu nedenle akıllı tacirler; Müşterilerini daha başka şikâyetlerini söylemeleri için cesaretlendirir. Şikâyet kanallarını sürekli açık tutar” diye konuştu.
Osmancık Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Çıplak’ da yaptığı konuşmada derneklerinin kuruluş amaçlarını anlatarak, "Kurulduğumuz günden bu yana derneğimiz Osmancığın sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda gelişmesi için gayret sarf etmektedir. Globalleşen dünyada farklılaşan ekonomik şartlara ayak uydurmak toplumumuz için çok önemlidir. Biz de OGİAD olarak Osmancığımızın ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla bu tür faaliyetleri yapmaya çalışıyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz