Kasık ağrısına ne iyi gelir? Kasık ağrısına iyi gelen doğal yöntemler nelerdir? Kasık ağrısına sıcak uygulama iyi gelir mi?

Kasık ağrısı adı verilen sağlık sorunu bacakların ve pelvis adı verilen bölgenin birleştiği kısım olan alt karın kısmında hissedilen bir ağrıdır. Bu ağrının altında başka bir neden yatıyor olabilir ve bu sorun bir hastalığın belirtisi ya da habercisi olarak ortaya çıkabilir. Bu nedenle takibi ve erken teşhisi önemlidir.

Herkeste görülebilen kasık ağrısı problemi, birçok nedenden ötürü kendini gösterebilir. Sağ ya da sol kısımda kasık ağrısı sorununa rastlayabilmek mümkündür. Kas, tendon ya da bağ yaralanmaları, kalça ekleminde kireçlenme, fıtık, böbrek taşı, yumurtalık kisti ya da idrar yolu enfeksiyonları gibi çeşitli nedenlere bağlı olarak, kasık ya da alt karın bölgesinde yaşanan ağrı, kasık ağrısı olarak adlandırılır.

Kasık bölgesinde ağrı neden olur?

Kasık ağrıları çeşitli nedenlere bağlı olarak görülebilir. Kasıktaki damar sorunları, kalça kırığı gibi problemler de kasık ağrısına yol açabilir. Bu soruna en çok neden olan durumlardan bazıları şunlardır:

Reklam
Reklam
  • Kasık fıtığı
  • Sinirlerin sıkışması
  • Böbrek taşı oluşumu
  • Bacaklarda kas, tendon ya da bağ yaralanmaları
  • Kas çekilmeleri
  • Sistit
  • Kasıkta lenf bezinde şişkinlik oluşması
  • Apandisit
  • Testislerde torsiyon
  • Testis kanseri
  • Kalça artriti
  • Yumurtalık kistleri
  • Varikosel
  • Siyatik

Kasık ağrısına ne iyi gelir?

Çeşitli nedenlere bağlı olarak yaşanabilen kasık ağrısı sorunun tedavisi ve iyi geldiği çeşitli yöntemler vardır. En doğru tedaviyi doktor belirleyeceği için bu tür sorunlarda mutlaka doktora muayene edilmesi gerekir.

Alanında uzman doktorun uygun gördüğü şekilde ilaçlı ya da ilaçsız tedavi yapılarak kasık ağrısı sorunu giderilebilir. Ancak öncelikli olarak ağrının hangi nedenden kaynaklandığının tespit edilmesi için tetkikler yapılmalıdır.

Kasık ağrısı nasıl geçer?

Hangi nedenden ötürü ortaya çıktığı teşhis edildikten sonra, kasık ağrısı için tedavi süreci başlatılır. İlaçlı ya da ilaçsız tedavi uygulanabilmesi mümkündür. Önemli olan hangi sorundan kaynaklı olarak kasık ağrısı yaşandığının tespit edilmesidir.

Reklam
Reklam

Genelde ilaç tedavisi kullanılan kasık ağrısı sorununda, aspirin ve benzeri ağrı kesici ilaçlar tercih edilir. Ancak bilinçsizce ilaç kullanılması mevcut rahatsızlığın daha ciddi bir soruna ve hastalığa evrilmesine de neden olabilir. Bu yüzden bu gibi ilaçlar kesinlikle doktor tavsiyesi ve kontrolünde kullanılmalıdır.

Üşütme kasık ağrısına neden olur mu?

Çoğunluklu olarak mesanede yaşanan idrar yolu enfeksiyonları, öncelikli olarak kısa ya da uzun süreli kasık ağrılarına yol açabilir. Kasık ağrısı ise gelişerek kasıklarda baskı hissine, çok sık idrar çıkmaya ya da idrar sırasında ağrı hissetmeye kadar ilerleyebilir.

Üşütme ya da soğuk algınlığı durumları da idrar yolu enfeksiyonuna neden olur. En çok da ayakları üşütmek, önce idrar yollarında enfeksiyona daha sonra ise kasık ağrılarına yol açabilir.

Geçmeyen kasık ağrılarında mutlaka doktora gidilmelidir.

Kasık ağrısına iyi gelen doğal yöntemler nelerdir?

Kasık ağrısı problemi erkeklerde ve kadınlarda farklı nedenlerden ötürü ortaya çıkabilmektedir.

Reklam
Reklam

Erkeklerde kasık ağrısı ve tedavisinde, ağrı hem sağ hem de sol kısımlarda görülebileceği için önce sorunun kökeni belirlenmelidir. Kadınlarda kasık ağrısı ve tedavisi konusunda ağrı daha çok üreme sistemi ile ilişkili olacağı için daha farklı bir tedavi yolu uygulanır.

Her iki durumda da doktor önce ağrının kaynağını bulmak için tetkikler yapar daha sonra ise ilaçlı ya da ilaçsız bir tedaviyi başlatır. Bu süreçte doktorun tüm söylediklerini yerine getirmek son derece önemlidir.

Anahtar Kelimeler: