Kasım’da Opera Ve Bale Sahnesi Rengarenk

Yeni sanat sezonunda renkli bir repertuvar ile perdelerini açan Antalya Devlet Opera ve Balesi, ...

Yeni sanat sezonunda renkli bir repertuvar ile perdelerini açan Antalya Devlet Opera ve Balesi, Kasım ayı programını da açıkladı.

ANTDOB, opera, bale, modern dans, müzikal, konser ve çocuk oyunu olmak üzere Kasım ayı boyunca 20 temsil gerçekleştirecek. Kasım ayı içerisinde Antalya’da uzun aradan sonra yeniden sahnelenecek bir eser de bulunuyor. G. Puccini’nin sevilen eseri ‘Tosca’ 6 Kasım’da sanatseverlerin karşısında olacak.

DÜNYACA ÜNLÜ DANSÇI ZİYA AZAZİ VE MEVLANA’NIN ÇAĞRISI SAHNEDE

Kasım ayı içerisinde sahnede yer alacak bale eserleri arasında ‘Mevlana’nın Çağrısı’ da yer alıyor. Dünyaca ünlü sufi dansçı Ziya Azazi’nin de solist sanatçı olarak sahne aldığı eserin müzikleri ise Can Atilla imzasını taşıyor. Geçtiğimiz sanat sezonunda gişe rekoru kıran eser, bu sanat sezonundaki temsillerin ardından Antalya sahnesine veda edecek. Eser 20 ve 22 Kasım tarihlerinde izlenebilecek.Bale sahnesinde Kasım ayında izlenebilecek bir diğer eser ise Victor Hugo’nun efsane romanından bale sahnesine uyarlanan ve muhteşem dekoru ile seyirciyi etkilemeyi başaran ‘Notre Dame’ın Kamburu’ olacak. Eser 13 ve 15 Kasım tarihlerinde izlenebilecek. ‘Bir Yaz Gecesi Rüyası’ adlı bale eseri ise 1 ve 3 Kasım tarihlerinde sanatseverler ile buluşacak.

Reklam
Reklam

ANTDOB ‘un Kasım ayındaki ilk opera eseri 6-8 Kasım tarihlerinde sahnelenecek G. Puccini’nin Tosca eseri olacak. 17 ve 27 Kasım’da ‘Figaro’nun Düğünü’, 24 Kasım’da ‘Satılmış Nişanlı’, 30 Kasım ‘da ise izlenme rekoru kıran ‘Türküyem’ bu ay içerisinde sahnelenecek opera ve müzikal eserleri arasında yer alıyor. 10 Kasım’da Atatürk’ün ölümünün 74. yılı nedeniyle anma konseri düzenlenecek. 2 Kasım ve 29 Kasım’da ise Müze konserleri yapılacak. ‘Kuklacı’, ‘1 Piyano 4 Solist’, ‘Haydi Çocuklar Operaya’ ve ‘Mavi Enstrüman’ ise bu ay çocuklar için düzenlenecek etkinlikler arasında yer alıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: