Kasımlı İlköğretim Okulu'ndan Çimenoğlu'na Ziyaret

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Kasımlı İlköğretim Okulu Müdürü Erdal Yılmaz ve Eko Okullar Programı koordinatör öğretmenleri...

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Kasımlı İlköğretim Okulu Müdürü Erdal Yılmaz ve Eko Okullar Programı koordinatör öğretmenleri Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'nu ziyaret etti.

Alaplı Kasımlı İlköğretim Okulu Müdürü Erdal Yılmaz, Uluslar arası Eko-Okullar Programı kapsamında çevre yürüyüşü düzenlediklerini belirterek, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ve tüm Alaplı halkını yarın yapılacak yürüyüşe davet etti. Yürüyüşün yarın saat 14.00'da Hükümet Konağı önünden başlayacağını ve Alaplı Belediyesi hizmet binası önünde sona ereceğini belirten Yılmaz, "Atıkların geri dönüşüme kazandırılmasına, su israfının önlenmesine, enerji tasarrufuna, biyo çeşitliliğin korunmasına, çevrenin kirletilmemesine kısacası insanların çevreye karşı duyarlı olmasına dikkat çekmek amacıyla Eko-Okullar Programı kapsamında bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz yürüyüşe öğrencilerimizden ziyade Alaplı halkının katılmasını bekliyoruz. Alaplı Belediyesi'nin yürütmekte olduğu çevre temizliği çalışmalarına vatandaşımızın kirletmeyerek destek olmasını, geri dönüşüm çalışmalarına katkıda bulunmasını bu yürüyüşteki afişlerimizle, sloganlarımızla, mesajlarımızla vatandaşlarımızdan talep edeceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Eko-Okullar Programı ile ilgili olarak da bilgi veren Kasımlı İlköğretim Okulu Müdürü Erdal Yılmaz, "Bu program dünyada 33 ülkede, ülkemizde de 33 ilde uygulanıyor. Programın ilimizdeki ilk uygulayıcısı olan okulumuz, çevre ve temizlik konusundaki duyarlılığı okul dışına yayarak, temizlik ve çevreye dair çalışmaların sadece belediyeden beklenmemesi gerektiğine dikkat çekmeye çalışıyor. Kasımlı İlköğretim Okulu olarak, okulumuzun tüm etkinliklerine maddi ve manevi olarak destek veren Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Çimenoğlu'na teşekkür ediyoruz ve kendisinin de destek vereceği yarınki çevre yürüyüşümüze tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Uluslar arası Eko-Okullar Programı'nı başarıyla yürüten okullar iki yıl sonunda yeşil bayrak alıyorlar. Biz de, bu programı başarıyla yürüterek Haziran ayında törenle Yeşil Bayrak alarak, İlimizi başarıya temsil etmiş olacağız" diye konuştu.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu da, Kasımlı İlköğretim Okulu'nun diğer alanlarda olduğu gibi çevre konusunda da başarılı çalışmalar yürüttüğünü ifade ederek tebrik etti. Eko-Okullar Programı çevre yürüyüşüne de katılacağını belirten Çimenoğlu, "Ben de kendi adıma tüm vatandaşlarımızı bu etkinliğe katılmaya davet ediyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: