Kasımpaşa 2 - 1 Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig 15. hafta maçında Beşiktaş deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaştı. Siyah - Beyazlılar 31. dakikada Cenk Tosun ile öne geçse de 47. dakikada Tunay Torun, 50. dakikada da Gökhan Gönül'ün kendi kalesine attığı gole engel olamayınca Kasımpaşa sahadan 2-1 galip ayrıldı. Kemal Özdeş'in öğrencileri bu sonuçla Beşiktaş'ın namağlup ünvanına son verdi.

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Kasımpaşa ile karşı karşıya geldi.

Beşiktaş 31. dakikada Cenk Tosun'un golü ile öne geçtiği mücadelede Tunay Torun'un ve Gökhan Gönül'ün kendi kalesine attığı gollerle 2-1 mağlup oldu ve lider Medipol Başakşehir'in haftayı 3 puanla kapatmasının ardından kritik bir kayıp yaşadı. Kara Kartal 32 puanda kaldı ve Başakşehir'in 3 puan gerisine düştü.

Siyah-Beyazlılar, ilk dakikalardan itibaren topun kontrolünü elinde bulunduran taraf oldu ve oyunu rakip yarı alana yıkarak rakip kalede etkili oldular.

Reklam
Reklam

Kasımpaşa ise çok adamla rakibi kendi yarı alanında karşıladı ve hızlı hücumlarla rakip kalede etkili olmaya çalıştı.

31. dakikada Beşiktaş ilk kez kontra atak fırsatı yakaladı ve bu pozisyonda rakibine cezayı kesti. Topla birlikte yaklaşık 30 metre koşan Aboubakar ceza sahası içine girip Ricardo Quaresma'ya pasını gönderdi. Kalecinin hareketlendiği bu top kaleciye çarpıp yükseldi. Topu takip eden Cenk Tosun kafa vuruşu ile topu boş kaleye gönderdi ve takımını 1-0 üstünlüğe taşıdı.

Golün ardından iki takımın da oyun anlayışı değişti. Kasımpaşa tüm hatlarıyla rakip yarı alanda gol aradı. Özellikle sol kanattan ataklar geliştiren ev sahibi ekip, yakaladığı fırsatlardan yararlanamadı ve ilk devre Beşiktaş'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Mücadelenin ikinci yarısı oldukça hızlı başladı. Kasımpaşa 47. dakikada Tunay Torun ile beraberliği yakaladı ve bu golün hemen 3 dakika sonrasında Gökhan Gönül'ün kendi kalesine attığı golle 2-1 öne geçmeyi başardı.

47. dakikada sol kanattan Samuel Eduok ceza sahası içine ortasını yaptı. Altıpas içi arka direğe yakın bölgeden Tunay Torun gelişine sağ ayağı ile vuruşunu yaptı ve topu ağlara yolladı.

Reklam
Reklam

50. dakikada ceza sahası yayı önünden havalanan topu penaltı noktasının üstünde Andre Castro kafa ile pasını göndermek istedi. Topa hareketlenen Gökhan Gönül sağ ayağı ile ters bir vuruş yaptı ve topu kendi ağlarına gönderdi. Kasımpaşa, Gökhan Gönül'ün kendi kalesine attığı bu gol ile 2-1 öne geçti.

Bu 2 golün ardından mücadele hareketlendi. Beşiktaş rakip yarı alanda bütün oyuncuları ile gol ararken, kalesinde çok net fırsatlar verdi. Özellikle Koita önemli atakları cömertçe harcadı.

Tunay Torun'a 77. dakikada yaptığı faulün ardından sarı kart gören Adriano, cezalı duruma düştü. Brezilyalı oyuncu, Beşiktaş'ın Gaziantepspor ile oynayacağı mücadelede forma giyemeyecek.

80. dakikada kendi yarı alanından aldığı topla rakip ceza alanına kadar ilerleyen Koita, sağ çaprazdan sert vurdu ve top direğin yanından auta gitti.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadele Kasımpaşa'nın 2-1'lik zaferi ile sona erdi.

Bu galibiyetle Kasımpaşa puanını 18'e yükseltti. Beşiktaş ise 32 puanda kaldı.

Reklam
Reklam

KASIMPAŞA 2 - 1 BEŞİKTAŞ
STAT: Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan
HAKEMLER: Halil Umut Meler, İlker Takpak, İbrahim Bozbey
KASIMPAŞA: Ramazan Köse, Popov, Veysel Sarı, Titi, Veigneau, Abdullah Durak, Sadiku, Tunay Torun, Andre Castro, Eduok, Koita
BEŞİKTAŞ: Fabricio, Gökhan Gönül, Rhodolfo, Tosic, Adriano, Tolgay Arslan, Hutchinson, Quaresma, Oğuzhan Özyakup, Aboubakar, Cenk Tosun
GOLLER: Dk.47 Tunay Torun, Dk. 50 Gökhan Gönül(k.k) (Kasımpaşa) Dk.31 Cenk Tosun (Beşiktaş)
SARI KARTLAR: Adriano, Atınç (Beşiktaş) Titi, Popov (Kasımpaşa)

RHODOLFO 4 MAÇ SONRA İLK 11'DE

Marcelo'nun yerine şans bulan Rhodolfo, 4 maç sonra ligde ilk 11'de oynadı.

Son olarak 10. haftada Beşiktaş'ın sahasında Trabzonspor ile yaptığı karşılaşmada ilk 11'de yer alan Brezilyalı oyuncu, bu sezon Süper Lig'de 4. kez forma giydi.

Ligdeki tek golünü de Trabzonspor maçında kaydeden Rhodolfo, Ziraat Türkiye Kupası'nda Kayserispor ile oynanan maçta da ilk 11'de şans bulmuştu.

Reklam
Reklam

Beşiktaş'ta Bursaspor maçında yedekler arasında yer alıp sonradan oyuna dahil olan Tolgay Arslan da Kasımpaşa karşısında ilk 11'de yer alarak bir karşılaşma sonra formasına kavuştu.

Kupada Kayserispor ile oynanan maçta ilk 11'de şans bulan Tolga Zengin'in yanı sıra Kerim Frei, Andreas Beck, Atınç Nukan ve Gökhan İnler de yedekler arasında yer aldı.

GÖKHAN GÖNÜL MAÇ ÖNCESİ SAKATLIK YAŞADI

Beşiktaş'ın ısınma çalışmaları sırasında tecrübeli futbolcu Gökhan Gönül, sakatlık yaşadı.

Sağ bacağında sorun yaşayan Gökhan Gönül'ün tedavisi saha içinde yapıldı. Bir süre koşmakta zorlanan siyah-beyazlı oyuncu, daha sonra kendini toparlayarak ilk 11'de sahaya çıktı.