Kaski Kadın Basketbol Takımı, Kupadan Emin

FIBA Avrupa Kupası'nda üst üste ikinci kez adını finale yazdıran Kayseri Kaski Kadın Basketbol Takımı'nın...

FIBA Avrupa Kupası'nda üst üste ikinci kez adını finale yazdıran Kayseri Kaski Kadın Basketbol Takımı'nın antrenörü Ayhan Avcı, final için iddialı konuştu.

Avcı, 7 Mart Perşembe günü Moskova'da oynayacakları finalin ilk maçı öncesi İHA muhabirine yaptığı açıklamada, iki final maçının da denk kuvvetlerin mücadelesi olacak gibi göründüğünü ifade ederek, “Dinamo Moskova takımı, iyi bir takım, iyi bir kültürü olan takım. Daha önce de bu kupada şampiyonluk yaşamış bir takım. Ama bizim takımımız da gayet iyi bir takım. Özellikle geçen sene oynadığı finalden sonra daha da tecrübeli. Bizim bir artımız olarak taraftar desteğimizi görüyorum. Saha avantajı bizde. Onlar sahalarındaki maçlarını pek seyirciyle oynamıyorlar. Final serisinin ilk maçını Moskova’da, ikinci maçını ise Kayseri’de oynayacağız. Bu nedenle, kupa Kayseri’ye gelecek. Bugüne kadar bize destek olan 7-8 bin kişiyle, belki o maçta bir 10 bin kişi olabilir, diye düşünüyorum. Taraftar baskısıyla kupaya kendimizi daha yakın görüyorum. Takımımı kupaya yüzde 60 daha yakın görüyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Her iki takımın da yapılarının, birbirine yakın olduğunu kaydeden Avcı, konuşmasına şöyle devam etti:

“Ama bizim takım böyle bir başarıya daha bir aç. Geçen seneden dolayı da daha hırslı. Dolayısıyla Kayseri’ye gelen kupayı bu şehirde bırakacağız diye düşünüyoruz. Daha önceki açıklamalarımızdaki sloganımız, 'Kupa Kayseri’ye gelecek'ti. Ama finalin ikinci ayağı Kayseri’de oynanacağı için zaten her koşulda kupa Kayseri’ye gelecek. Bu yüzden biz de sloganımızı 'Kupa Kayseri’ye gelecek ve Kayseri'de kalacak şeklinde değiştirdik. Umarım da kalacak.”

Geçen sene Eurocup’ta finalin ikinci maçını oynamak için Rusya’nın Krusk şehrine gittiklerini hatırlatan Avcı, "Yöneticilerimiz sağ olsun, özel uçakla takımımızı Krusk’a götürmüşlerdi. Yollarla ilgili final maçında bir sorun yaşamadık ama grup maçlarında çok zorluklar yaşamıştık. Şimdi oynayacağımız takım da Moskova takımı. Seyahatimizde hiçbir sorun yok. İstanbul’dan direkt Moskova’ya gideceğiz, çok uzun süreli olmayan bir seyahat. Zaten 2 gün önceden gidiyoruz. Seyahatle ilgili herhangi bir sıkıntımız yok. Bütün organizasyonumuz şu anda tamamlandı. Çünkü daha tecrübeliyiz artık bu işlerde. Şu anda takımda da bir eksiğimiz yok. Her şey bizim lehimize. Biz kupayı burada, Kayseri'de bırakacağız diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Avcı, geçen sene Krusk takımını 14 sayı farkla yendiklerini, ancak ikinci maçların her zaman seyircisi olan takımlar için avantaj olduğunu da değinerek, “Bu bizim için dezavantaj olmuştu ve kupayı orada bırakıp dönmüştük. Bu sefer Moskova’ya gideceğiz. Orada seyirci baskısı olmayacaktır. İkinci maçı da burada oynayacağız. Ama buna rağmen, kendi seyircimiz önünde kupa almak hissi, düşüncesi bile bizi şimdiden heyecanlandırıyor. Ama şimdiden bir şey belli olmaz. Şu an için yaramaz hiçbir şey yok. Biz gayet iyiyiz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: