Kaş'ta satranç turnuvası

Kaş ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Kaş Temsilciliği tarafından düzenlenen okullar arası satranç turnuvasında

Kaş ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Kaş Temsilciliği tarafından düzenlenen okullar arası satranç turnuvasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kaymakamlık binasındaki ödül törenine Kaymakam Selami Kapankaya, Milli Eğitim Müdürü Ferman Akbulut, Milli Eğitim Şube Müdür Ali Türkoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Kaş Temsilcisi Şeref Orakçal, turnuvada dereceye giren okulların müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaymakam Selami Kapankaya, törende yaptığı konuşmada, satrancın bir zihin sporu olduğunu ve sağlıklı bir zihne sahip olmak için küçük yaşlardan itibaren bu tür zihin sporlarıyla ilgilenmenin, beyin egzersizleri yapmanın herkes için gerekli olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Aklı ve beyni geliştirmenin, başarıya giden yolda en çok ihtiyaç duyulan şeyler olduğunu vurgulayan Kapankaya, "Her şey hayal etmekle başlar. Hayal gücünü geliştirmek ise bilgisayar başında saatlerce zaman geçirmek yerine zihinsel ve bedensel spor yaparak, kitap okuyarak olur" dedi.

Kapankaya, konuşmasının ardından turnuvada dereceye girenlere sertifika, satranç takımı ve kitap armağan etti.

Ödül törenin ardından Kaymakam Kapankaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Akbulut, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler, kaymakamlık binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

-Dereceye girenler-

Kaş Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde gerçekleştirilen turnuvada, minikler kategorisinde, Çavdır İlköğretim Okulu birinci, Ova İlköğretim Okulu ikinci, Karadağ İlköğretim Okulu üçüncü ve Şehit Öğretmen Ali Boşgelmez İlköğretim Okulu dördüncü oldu.

Küçükler kategorisinde, birinciliği Atatürk İlköğretim Okulu, ikinciliği Çayköy İlköğretim Okulu, üçüncülüğü Üzümlü İlköğretim Okulu ve dördüncülüğü Karadağ İlköğretim Okulu elde etti.

Reklam
Reklam

Yıldızlar kategorisinde, Ova İlköğretim Okulu birinci, Kınık Yurdusev Ulus İlköğretim Okulu ikinci, Durmuş Gülser Gedikoğlu İlköğretim Okulu üçüncü ve Kınık İlköğretim Okulu dördüncü oldu.

Gençler kategorisinde ise, birinciliği İsmet Köroğlu Anadolu Lisesi, ikinciliği Kaş Lisesi, üçüncülüğü Kaş Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ve dördüncülüğü M. Kocakaya Kız Meslek Lisesi elde etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: