Kastamonu Defterdarı Yaşar Kısa:

Kastamonu Defterdarı Yaşar Kısa, halk arasında 2/B Yasası olarak bilinen 6292 sayılı Kanun gereğince orman...

Kastamonu Defterdarı Yaşar Kısa, halk arasında 2/B Yasası olarak bilinen 6292 sayılı Kanun gereğince orman vasfını kaybetmiş arazilerin hak sahiplerine satışına başlandığını açıkladı.

Defterdar Kısa, Kastamonu Defterdarlığı ve İlçe Malmüdürlükleri tarafından hak sahiplerine taşınmazın satış bedelini, peşin veya taksitle ödenmesi halinde ödeme koşullarını, ödeme süresini ve diğer yükümlülüklerini belirten tebligatların ilgililerin adreslerine gönderilmeye devam ettiğini belirterek, bu kapsamda 2/B taşınmazlarının bedellerinin, Muhasebe birimlerinin banka tahsilat hesapları aracılığıyla Ziraat Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasına ödenmesine imkan sağlandığını belirtti.

Reklam
Reklam

Tebligat yapıldıktan sonra 3 ay içerisinde tebligatı yapan Milli Emlak Müdürlüğü’ne veya İlçe Malmüdürlüklerine müracaat edilmesi gerektiğini ifade eden Defterdar Kısa, satış bedellerinin tarımsal amaçlı kullanımlarda rayiç bedelin yüzde 50’si, tarım dışı kullanımlarda rayiç bedelin yüzde 70’i üzerinden hesaplanarak peşin ödemelerde ayrıca satış bedelinden yüzde 20 indirim yapıldığını, taksitli ödemelerde ise belediye sınırları içerisinde 6 ayda bir ödenmek üzere 5 yıl içerisinde toplam 10 taksitte, köy sınırları içerisinde 6 ayda bir ödenmek üzere 6 yıl içerisinde toplam 12 taksitte ödeme yapılabildiğini açıklayarak taksitli satışlarda kanuni faiz uygulanmadığını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: