Kastamonu Imamlarına ‘vaaz’ Kursu

Kastamonu Müftülüğü, din görevlilerinin camilerde vaaz verebilme becerilerini geliştirmek amacıyla il merkezinde 4. kez hizmet...

Kastamonu Müftülüğü, din görevlilerinin camilerde vaaz verebilme becerilerini geliştirmek amacıyla il merkezinde 4. kez hizmet içi eğitim kursu düzenledi.

17 din görevlisinin katıldığı kursu İl Müftüsü Dursun Ali Şeker, İl Müftülük Vaizleri Hasan Kılıç ve Yaşar Kemal İhtiyar tarafından verildi. Kursta vaaz ve hitabetin önemi, vaaz hazırlama ve sunma teknikleri, vaazlarda Kur’ân-ı Kerîm’den, hadislerden, kıssa, menkıbe ve şiirlerden yararlanma esasları, yetişkin din eğitimi, din hizmetlerinde sorun çözme gibi konularda eğitim verildi. İki haftalık teorik derslerden sonra bir hafta kursiyerlerin hazırladıkları vaazlar Cebrail Camii’nde İl Müftüsü Şeker’in de katıldığı komisyon tarafından dinlendi.

Reklam
Reklam

Kursiyerlerin vaazlarını sunumundan sonra konuşan İl Müftüsü Dursun Ali Şeker, “Diyanet işleri Başkanlığımızın 'Yüz Yüze Vaaz Projesi' kapsamında il ve ilçelerde görev yapan bütün görevlilerimiz için müftülüğümüz bu kursu başlattı. Din görevlilerimiz zaten bu vaazları verebiliyorlardı. Ama biraz daha bilgilerini geliştirmiş oldular. Bu kursları bitirenler kendi camilerinde cemaate vaaz verebilecekler. Ben bu kursa katılan din görevlisi arkadaşlarımıza, hocalarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. İl Müftüsü Dursun Ali Şeker kursiyerlere kursa katılım belgelerini verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz