Kastamonu, inanç turizminin merkezi oldu

KASTAMONU (İHA) - Kastamonu Kültür ve Turizm Müdürü Vekili Ünal Akgün, "Evliyalar ve enbiyalar şehri Kastamonu, inanç turizminin merkezi konumuna geldi" dedi.

Bir çok medeniyete ev sahipliği yapan ve 7 bin yıllık tarihi geçmişi bulunan Kastamonu'nda inanç turizmini değerlendiren İl Kültür ve Turizm Müdürü Vekili Ünal Akgün, Kastamonu'da 10 binin üzerinde evliya ve enbiya kabrinin bulunduğunu belirtti. Kastamonu'da Şeyh Şaban-ı Veli, Aşıklı Sultan, Mehmet Feyzi Efendi gibi ermişlerin türbelerinin bulunduğunu ifade eden Ünal Akgün, bu türbeleri ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

Reklam
Reklam

Şeyh Şaban-ı Veli'nin Kastamonu'nun bir simgesi haline geldiğini vurgulayan Akgün, "Evliyalar şehri olan Kastamonu'ya her yıl çevre illerden ve yurtdışından binlerce turist geliyor. Özellikle Şeyh Şaban-ı Veli Türbesi'ni mübarek gecelerde binlerce kişi ziyaret ederek dua ediyor. Kastamonu, inanç turizminin merkezi konumuna geldi" diye konuştu.

Her yıl Mayıs ayının ilk haftasında Kastamonu evliyalarını anmak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiğini aktaran Akgün, bu etkinlikleri uluslararası düzeye getirmek için çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.