Kastamonu Rektörü ilk temeli attı

Kastamonu Üniversitesi’nin Kuzeykent’teki yerleşkesinde yapılacak Eğitim Fakültesi binasının temeli törenle atıldı.Yüklenici firma Yapıkur İnşaat Şirketi...

Kastamonu Üniversitesi’nin Kuzeykent’teki yerleşkesinde yapılacak Eğitim Fakültesi binasının temeli törenle atıldı.

Yüklenici firma Yapıkur İnşaat Şirketi tarafından bir yıl içinde tamamlanacak Eğitim Fakültesi bina inşaatı 12 bin metrekare kapalı alana yapılacak. 24 derslikli fakülte binasında 150 öğretim üyesi için odalar bulunacak.
Kesilen kurbanın ardından Nasrullah Camii İmam Hatibi Kahraman Şekerci’nin yaptığı dua ile devam eden programda Rektör Seyit Aydın, beton pompasını çalıştıran butona bastı ve ilk betonu temele attı.

Reklam
Reklam

Temel atma programından sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Rektör Seyit Aydın, Eğitim Fakültesi binasının bir yıl gibi bir sürede tamamlanacağını söyledi. Aydın, ardından Fen Edebiyat Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi(İİBF), merkezi kütüphane ve merkez laboratuarın 2012 yılı programına alınacağını belirtti

EĞİTİM FAKÜLTESİ BİNASI MODERN OLACAK
Rektör olduktan sonra ilk defa temel atan Prof. Dr. Seyit Aydın, “Temeli atılan bina, Kastamonu Üniversitesi'ne ve Kastamonu’ya hayırlı olsun ve bilim ve eğitim camiasına, eğitim görecek gençlerimize hayırlı olsun.” dedi.
Eğitim fakültesi binası hakkında bilgi veren Aydın, "Fakültemiz 12 bin m2 kapalı alanı olacak. Muhtemelen bir sene içinde inşaatı bitecek diye düşünüyoruz. 24 derslikli binada içinde 150 civarında öğretim üyesi olacak. 13 bin metrekare alana inşallah öncelikli olarak fen ve matematik alanındaki bölümlerimizi taşıyacağız. Diğer bölümlerimizi de hızlı bir şekilde buraya getireceğiz.” şeklinde konuştu.

"HAYIRSEVER İŞADAMLARIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ"
2012 yatırım programı hakkında da bilgi veren Rektör Aydın, şunları söyledi: “Fen Edebiyat Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini, Merkezi Kütüphane ve Merkezi Laboratuarı 2012 yatırım programına alıyoruz. İİBF ile alakalı, TEB Bankası sahibi Sayın Hasan Çolakoğlu’nun taahhütleri var. İşadamı Sayın Can Gür Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinin inşaatını yapacağını taahhüt etti. Hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Başka hayırseverlerimizin de bu işlere el atacağını düşünüyoruz. Boyner ailesine buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Üniversitemizin ilk bağış binasını onlar yapmıştı. İnşallah bundan sonra da devamı gelecektir.”

Reklam
Reklam

"KAMPÜSÜN GELECEKTE 15 BİN DÖNÜM ALANI OLACAK"
Kampüs alanının genişleyeceğini ifade eden Aydın, “İlk etapta bin dönüm civarında düşünülebilir. Üniversite hiçbir zaman stabil değildir. Gelecekte 2 bin 500 dönüm kapalı olan olacak. Yer için Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr, Veysel Eroğlu, taahhüt etti. Kanuni düzenlemeleri yapıp ormana ait olup bize tahsisinde engel olan unsurları kaldırıp tahsise yardımcı olacağın beyan ettiler. Kendilerine ve Kastamonu milletvekillerine çok teşekkür ederim. Ayrıca hazineye ait olan bir arazi var. Kampüsümüzün kuzeybatı kesiminde, oraları düşünüyoruz. Tam bir kampüs alanı haline getireceğiz.” diye belirtti.
İşin yüklenici firması Yapıkur’un sahibi Ömer Faruk Yanık, eğitim fakültesi inşaatını en güzel bir şekilde tamamlayıp teslim edeceklerini söyledi. Yanık, “Bizden beklenen çalışmanın en iyisini ortaya koyarak bu çalışmayı da alnımızın akıyla tamamlayacağız.” dedi
Temel atma törenine Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Seyit Aydın, Orman Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Sezgin Ayan, Yapıkur inşaat sahibi Ömer Faruk Yanık, genel sekreterlik inşaat ve yatırım daire başkanlığı yetkilileri katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz