Kastamonu Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Yılmaz:

Kastamonu Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Yılmaz, "Her ne kadar Türkiye ortalamalarının çok aşağında olsak da bilimsel olarak kabul edilen değerlerin

Kastamonu Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Yılmaz, "Her ne kadar Türkiye ortalamalarının çok aşağında olsak da bilimsel olarak kabul edilen değerlerin çok çok üzerinde sezaryen oranlarına sahibiz" dedi.

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, sezaryenin tıp biliminin bulduğu en önemli icatlardan biri olduğunu savunarak, sezaryenin insan hayatını kurtarabileceğini söyledi.

İhtiyaç duyulduğunda başvurulabilecek en önemli operasyonlardan birisinin sezaryen olduğunu ifade eden Yılmaz, "Ancak, sezaryen ihtiyaç olduğu zaman kullanılmalıdır. Maalesef Kastamonu olarak her ne kadar Türkiye ortalamalarının çok aşağısında olsak da bilimsel olarak kabul edilen değerlerin çok çok üzerinde sezaryen oranlarına sahibiz. Sezaryen ile normal doğum arasındaki gereklilikleri iyi ayırt edip, halkımızı bilinçlendirmek adına çalışmalar yapmalıyız" dedi.

Reklam
Reklam

İnsanın doğum yapabilecek şekilde yaratılmış bir varlık olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Biz doğum yaptırmıyoruz, anne kendisi doğum yapıyor" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: