Kastamonu Üniversitesi EU-Wishes portalında

Almanya’nın Paderborn Üniversitesi tarafından yürütülen; öğrenci ve akademisyen hareketliliğine ivme kazandırmak, öğrenim görme, staj ve...

Almanya’nın Paderborn Üniversitesi tarafından yürütülen; öğrenci ve akademisyen hareketliliğine ivme kazandırmak, öğrenim görme, staj ve iş bulma gibi fırsatları öğrenci ve akademisyenlere sunma yanında yüksek öğretimde tanınma ve ulaşılabilirliği kolaylaştırmak amacıyla hazırlanan Wishes Projesi Ağına, Kastamonu Üniversitesi’nin de dahil edildiği açıklandı.
Kastamonu Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Sezgin Ayan ile Wishes Projesi Ağı Proje Koordinatörü Prof. Dr. Michael Steinmann, yapılan görüşme ve niyet mektubu beyanı sonrası Kastamonu Üniversitesi'nin de portala dahil olduğu bildirildi.
Kastamonu Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Ayan, yaptığı açıklamada, Kastamonu Üniversitesi’nin uluslararası üniversite olması için yapılan bireysel akademik çabaların dışında kurumsal olarak da ivme kazandığını kaydetti.
Doç. Dr. Sezgin Ayan, Erasmus Mundus Programı bünyesinde öğrenci ve akademisyen hareketliliğine ivme kazandırmak, öğrenim görme, staj ve iş bulma gibi fırsatları öğrenci ve akademisyenlere sunma yanında, yüksek öğretimde tanınma ve ulaşılabilirliği kolaylaştırmak amacıyla Almanya’nın Paderborn Üniversitesi tarafından yürütülen “Wishes Projesi Ağına” Kastamonu Üniversitesi'nin de dahil edilmesi konusunda Proje Koordinatörü Prof. Dr. Michael Steinmann yapılan görüşme ve niyet mektubu beyanı sonrası artık Kastamonu Üniversitesi'nin de portala dahil olduğunu açıkladı. Ayan’ın açıklaması şöyle devam etti:
http://www.eu-wishes.eu sayfasından farklı ülke ve üniversitelerden öğrenci ve akademisyenlerin artık bu sayfadan üniversitemizi tanıma ve iletişim kurma imkanına kavuştu. Kastamonu Üniversitesi profilinin inceleme fırsatı bulacak. Proje, yüksek öğretim öğrencilerine yönelik olarak hazırlanmış Web tabanlı bir proje niteliğinde olup, proje ve dolayısıyla Web sayesinde, Kastamonu Üniversitesi'ne Erasmus programı ve Erasmus program dışında farklı ülkelerin öğrenci ve akademisyenlerinin ulaşmasına ve tercihlerine imkan sağlayabilecek. Bu tür girişimlerin özellikle yeni kurulan üniversitelerin tanınması ve ulaşılabilirliğinin artırılması açısından büyük önem arz ediyor. Kastamonu Üniversitesi'nin 2011-2012 Akademik yılı ile birlikte uluslararası kuruluşlara üyelik ve rol alma çabasını daha da artıracaktır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz