Kastamonu Üniversitesi İnebolu'da Dalış Merkezi Açacak

KASTAMONU (AA) - Kastamonu Üniversitesi İnebolu Meslek Yüksekokulu Su Sporları, Su ve Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne bağlı dalış merkezi açılacağı bildirildi.

Kastamonu Üniversitesi İnebolu Meslek Yüksekokulu Su Sporları, Su ve Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne bağlı dalış merkezi açılacağı bildirildi. Merkez Müdür Vekili Osman Sabri Kesbiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dalış eğitimlerine 2 hafta içinde başlamayı planladıklarını söyledi. Üniversite tarafından 30 takım dalış malzemesi satın alındığını ve gerekli alt yapının oluşturulduğunu belirten Kesbiç, şöyle konuştu: "Türkiye Sualtı Sporları Federasyonunca yapılan denetim sonunda 'Dalış merkezi açılmaya uygundur' onayı verildi. Eğitimler dalgıç Ferhat Yalgın tarafından verilecek. Kurslara 14 yaş üzerindeki herkes katılabilecek. Kursiyerlerden sağlık raporu isteyeceğiz. Bunun yanında otistik engelli ve down sendromlulara da dalış eğitimi verilecek. Teorik ve pratik eğitimlerle kursları gerçekleştireceğiz. Eğitimin sonunda kursiyerlere belge vereceğiz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: