Kastamonu Üniversitesi, Kazakları Uğurladı Kırgızları Karşıladı

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın’ın, Kazakistan’da işbirliği protokolü imzaladığı üniversiteler arasında bulunan Kazakistan...

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın’ın, Kazakistan’da işbirliği protokolü imzaladığı üniversiteler arasında bulunan Kazakistan Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi’nden gelen öğrenciler, 3 aylık eğitimlerini tamamladı.

Kazakistan’ın Almatı şehrinden Kastamonu’ya gelen öğrencilere ilin tarihi ve turistik yerleri gezdirildi. Kastamonu’da bulundukları bu dönem içerisinde öğrenciler farklı çevrelerden arkadaşlar edindi.

Eğitimleri sona eren ve önümüzdeki hafta içinde memleketlerine dönecek olan öğrenciler, Rektör Aydın’ı makamında ziyaret etti. Samimi bir sohbet havasında geçen görüşmede öğrenciler, Rektör Aydın’a üniversiteyi çok beğendiklerini ve önümüzdeki sene de gelmek istediklerini söylediler. Rektör Aydın, “Üniversitenizin verdiği izin çerçevesinde biz sizi her zaman bekleriz. Üniversitemizden aldığınız sertifikalar size referans olur, ek fayda getirir. Web sitemize vereceğimiz ilanlarla yurt dışından öğrenci alımı gerçekleştireceğiz. Gelen öğrencilere, Türkiye Türkçesiyle eğitim vereceğiz. Biz de memnuniyetle sizleri de kardeşlerinizi de tekrar üniversitemize bekleriz.” dedi.

Reklam
Reklam

Görüşmenin devamında Rektör Aydın, Kazakistan’dan gelen öğrencilere sertifikalarını ve hediyelerini takdim etti.

KAZAKLAR GİTMEDEN KIRGIZLAR GELDİ

Rektör Aydın, Kazakistan’dan gelen öğrencilerin yanında, Kırgızistan’dan Kastamonu Üniversitesi'ne staj maksadıyla gelen öğrencileri de kabul etti. Kastamonu Üniversitesi'ne, Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Fen Fakültesi Uygulamalı Matematik ve Enformatik Bölümü’nden 7 öğrenci staja geldi. 5 bayan 2 erkekten oluşan öğrenciler, Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde 15 Haziran itibariyle staja başladı.

Rehber öğretmenleri Fazıl Boyner Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Arife Kasım ile ilk olarak Kastamonu Üniversitesi Kampüsü’nü ve daha sonra Kastamonu’yu gezen öğrencilere yöresel ürünler ve yemekler tanıtıldı. Programları çerçevesinde öğrenciler, Kastamonu'nun ilçeleri, Amasra, Bartın, Safranbolu ve İstanbul'da gezdirilecek.

Bilgi ve görgü mahiyetinde geçecek olan stajda öğrencilere, Kastamonu’nun tarihi ve kültürel yerleri de tanıtılarak, il hakkında detaylı bilgi verilecek. Kırgızistan’dan gelecek öğrencilerin staj programı 12 Temmuz'da son bulacak.

Reklam
Reklam

Ayrıca, Al-Farabi Kazak Devlet Üniversitesi’nden, 2-13 Temmuz tarihleri arasında 11 yüksek lisans öğrencisi, 6-23 Temmuz tarihleri arasında 14 öğretim üyesi, 13-28 Temmuz arasında 8 kişilik öğretim üyesi ve öğrencilerden oluşan gruplar gelecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: