Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Avrupa’daki fakültelerin arasına girdi

Kastamonu Üniversitesi'ne bağlı Orman Fakültesi, 2010 yılındaki üyelik başvuru kabulünden sonra ilk kez üye olarak...

Kastamonu Üniversitesi'ne bağlı Orman Fakültesi, 2010 yılındaki üyelik başvuru kabulünden sonra ilk kez üye olarak Avrupa Orman Fakülteleri ve Okulları Dekanlar ve Direktörler Konsey (ConDDEFFS) Toplantısı'na katıldı.
ConDDEFFS’in 3. yıllık toplantısı, Konseyin Yürütme Kurulu üyeleri Prof. Dr. Ioan Vasilio Abrudan (Transilvanya Üniversitesi, Silvikültür ve Orman Mühendisliği Fakültesi Dekanı), Prof. Dr. Antonio Notario Gomez, (Madrid Politeknik Üniversitesi, Orman Fakültesi Müdürü), Prof. Dr. Vilem Podrasky, (Çek Doğal Bilimler Üniversitesi Ormancılık ve Odun Bilimleri Fakültesi Dekanı) başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı, Çek Doğal Bilimler Üniversitesi Ormancılık ve Odun Bilimleri Fakültesi ev sahipliğinde Çek Cumhuriyeti'nin Köstelec kentinde gerçekleştirildi.
Avrupa’nın 18 farklı ülkesinden orman fakülteleri dekan ve direktörleri ile 40 civarında temsilci konsey toplantısına katıldı. Türkiye’den Kastamonu ve İstanbul Orman fakültelerinin üye olduğu toplantıya, Kastamonu Orman Fakültesi adına Dekan Yardımcısı ve Üniversite Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Sezgin Ayan ile Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Burak Arıcak katıldı.
Toplantıda; Avrupa’da orman fakültelerinin öğrenci kontenjanları, mezunları, çalışma ve müfredat programları ağırlıklı olarak tartışıldı. Toplantının ana temasını, “Toplumun Ormancılığa Bakışı ve Üniversite Eğitimli Ormancıların İhtiyaçları Üzerine Etkisi” oluşturdu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz