Kastamonu'da Doğalgaz Patlamasının Ardından

Kargaz Genel Müdür Yardımcısı Mevlüt Kara, ekip olarak patlamadan sonra iyi bir sınav verdiklerini söyledi....

Kargaz Genel Müdür Yardımcısı Mevlüt Kara, ekip olarak patlamadan sonra iyi bir sınav verdiklerini söyledi. Dün akşam saatlerinde özel bir firmaya ait köprülü kavşak çalışmaları esnasında kazı yapan sondaj makinesinin doğalgaz ana hat borusunu delmesi sonucu patlama ve yangın meydana geldi. Yangında iki işçi yaralandı. Patlamanın büyüklüğü ve enkazı sabah saatlerinde daha da belirginleşti. Patlama alanına gelen Kargaz Genel Müdür Yardımcısı Mevlüt Kara, olay yerinde incelemelerde bulundu. Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karayolları 15. Bölge Müdürlüğünün Kastamonu’da 10 yıldır çalışma yürüttüğünü anımsatarak şunları söyledi: “Çalışmalar Karayolları kontrolleri nezdinde devam ediyordu. Bu süre zarfında burada olduğu gibi 100’e yakın yerde kazı yapıldı. Kuzeykent Mahallesi'nde köprülü kavşak yapım çalışmaları sırasında bir yangın çıktı. Olay yerine iki dakikada geldim. Bu şehrin farklı noktalarında 6 vana var. Bu vanaları 13 dakikada kapatmayı başardık.”

Reklam
Reklam

OLAY ARAŞTIRILIYOR

Kazanın nedenlerinin enine boyuna araştırıldığını ifade eden Kara, şöyle konuştu: “Olayın meydana gelmesiyle ilgili vatandaşların ihmalinden söz edebiliriz. Ebetteki bu vakanın bir suçlusu var. Buradan şehri besleyen ana boru hattı var. Ayrıca ring hattı dediğimiz kesintisiz gaz hattını sağlayan vanalar var. Bu noktada kazı yapıldığı sırada bizim hatta geliyor. Kazıyı yapan kişinin bunu anlaması mümkün değil”

Şirketlerinin şebeke hatlarının nerede olduğunu bildiğini belirten Kara, sözlerini şöyle tamamladı: “Buranın müteahhidine doğalgaz şebekesini sunduk. Ancak, nerede ne eksiklik yapıldı bu konuda bir şeyler diyemiyorum. Bu olaydan önce ekiplerimiz buraya gelerek doğalgaz hattının olduğuyla ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Ancak, çalışmaların akşam saatlerinde olması sebebiyle böyle bir olay meydana geldi. Tek tesellimiz yaralıların durumlarının iyi olmasıdır.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: