Kastamonu’da Gönül Elçisi Sayısı 557’ye Ulaştı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Gönül Elçileri Projesi’nin tanıtımı Şerife Bacı Öğretmenevi’nde...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Gönül Elçileri Projesi’nin tanıtımı Şerife Bacı Öğretmenevi’nde yapıldı.
Toplantıya Vali Erdoğan Bektaş’ın eşi Esma Bektaş, Vali Yardımcısı Atila Kantay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Sarıkaya, Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy’un yanı sıra ilgili kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı. Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy yaptığı konuşmada Kastamonu’da Gönül Elçileri Projesi’nin en yüksek katılımı olan projelerden biri olduğuna dikkat çekti. Şeyh Edebali’nin ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ sözlerinden örnek veren Aksoy, bu çalışma neticesinde çocukların topluma kazandırılacağından bahsetti. Kastamonu’da Gönül Elçileri Projesi Yürütme Sorumlusu Ali İhsan Keser ise projenin Kastamonu ayağının Vali Bektaş’ın eşi Esma Bektaş önderliğinde yapıldığına dikkat çekerek, " İl merkezi ve ilçelerinde devam eden proje kapsamında şu ana kadar 557 gönül elçisine ulaştık. Bunun yanı sıra 9 koruyucu aile başvurusu aldık. Sıra bekleyen 5 aile ise koruyucu aile. Gönülden gönüle ulaşmanın en kısa ve an anlamlı yollarından birini bulmanız için sizleri iş birliğine davet ediyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Sosyal Hizmet Uzmanı Ümit Kadıoğlu ise yaptığı sunumda gönül elçileri ve koruyucu aile konusunda merak edilenleri katılımcılara aktarırken, Vali Yardımcısı Atilla Kantay da, projenin amaçları ile ilgili bilgiler verdi. Kaliteli yaşlanma, kadının güçlendirilmesi, ailenin yoksunluğu başlıkları altında çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Kantay, yapılan işin ciddiyetinin altını çizdi. Proje içinde imam, öğretmen ve sağlıkçıların bulunmasının da çok önemli olduğunu belirten Atila Kantay; “Koruyucu aile sistemi, 2001 yılından beri var. Ancak 2013’e geldiğimizde Kastamonu’da bu sayı 3 aile ile kalmış durumda. Bu orana baktığımızda Kastamonu sınıfta kalıyor” şeklinde konuştu. Her alanda konunun anlamlı olarak aktarılması gerektiğini vurgulayan Kantay, çocuklara sahip çıkmak gerektiğinin önemle altını çizdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: