Kastamonu'da Kanser Hastaları Sinemaya, Maça Götürülecek

Gürkan YILMAZ/KASTAMONU, Kastamonu Valiliği, Kastamonu Belediyesi, Kastamonu Üniversitesi, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce ortak yürütülecek projenin protokolü

Gürkan YILMAZ/KASTAMONU, Kastamonu Valiliği, Kastamonu Belediyesi, Kastamonu Üniversitesi, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce ortak yürütülecek projenin protokolü Valilikte imzalandı. 96 bin lira bütçesi olan ve 1 yıl sürecek proje kapsamında önce hastalar belirlenecek. Sosyal hizmet uzmanlarının hastalar ve aileleriyle yapacağı görüşmeler ile etkinlik programı ve takvimi düzenlenecek. Programa göre de hastalar evlerinden alınıp sinemaya, tiyatroya, maça, seminere, gezilere götürülecek. Evlerinde tedavi de görecek olan hastaların proje ile moral kazanmaları amaçlanıyor.
Vali Şehmus Günaydın, proje kapsamında müzik ve resim atölyeleri kurulacağını, seminerler, maçlar, tiyatro gösterileri ve geziler düzenleneceğini söyledi. Günaydın, şöyle dedi:
"Kanser hastası vatandaşlarımızı evlerinden araçlar ile alarak hayatın devem ettiğini göstermek için onları gezdireceğiz. Çeşitli sosyal etkinliklerde buluşturacağız, yaşam kalitelerinin artması için çalışacağız. Aileler üzerinde ağırlaşan etkiyi de hafifletmeyi amaçlıyoruz. Kanser tedavisi gören hastalarımız için toplum olarak hepimiz üzerimize düşen görevi yapmalıyız."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: