Kastamonu’da Koruyucu Aile Projesi Başlatıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde başlatılan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde başlatılan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Koruyucu Aile Uygulaması ve Gönül Elçileri Projesi Kastamonu’da tanıtıldı.

Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Merkez Kafeterya Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş ve eşi Esma Bektaş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdulkadir Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Sarıkaya ile çok sayıda davetli ve eşleri katıldı.

Reklam
Reklam

Vali Erdoğan Bektaş, Türk Devletinin çocuklara sahip çıktığını ve onları bir yurtta her türlü beşeri ihtiyaçlarını karşılayabilecek imkanları sunduğunu söyledi. Fakat bunun yeterli olmadığın ve en önemli sorunların başında gelen sıcak yuvanın devlet tarafından verilemediğini belirten Vali Bektaş, bu yüzden Kastamonu’da Gönül Elçise veya Koruyucu Aile olunmasının gerektiğini kaydetti.

Çocukların kaldıkları soğuk duvarları aile ortamı olmadan ısıtamadıklarını aktaran Vali Bektaş, bunları ancak bir ailenin verebileceğini söyledi. Çocukların sevgiye ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Vali Bektaş, aynı şekilde büyüklerinde çocuk sevmeye ihtiyaç duyduğunu aktardı. Bektaş, şöyle konuştu: “Biz büyüklerin yaşı ilerleyenlerin çocuk veya torun sevmeye ihtiyaç duyuyor. Çocuklar evin neşesidir. Çocuklar evi neşelendirdiği içinde bizi her zaman mutlu eder, güldürürler. Aslında onların bize değil bizim onlara daha çok minnet borcumuz var. Bu bizim değerlerimizdir, bizlere verilen bir nimettir. Bizin onlara ihtiyacımız olduğu kadar, onlarında bir sıcak aile ortamına ihtiyaçları var. Koruyucu aile bu noktada yüzde 100 çözüm olmasa bile şuanda bulunan en iyi çözümdür.”

Reklam
Reklam

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdulkadir Kaya ise, projenin, yaşlıları, engellileri, kadınları ve çocukları kapsadığını ifade etti. Kaya, “Öncelikli ayak, sosyal hizmetlere bağlı kuruluşlardaki çocuklarımızın aile ortamına kavuşturulmasını amaçlamaktadır. Sadece koruyucu aile değil, gönüllü aile ve gönüllü bireyleri çoğaltmaktır amacımız” diye konuştu.

Son olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Sarıkaya, Kastamonu’da üç ailenin koruyucu aile olduğunu belirterek, bunun arttırılması için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı uzmanlar, proje hakkında yapılması gerekenler hakkında sinevizyon eşliğinde katılımcılara bilgi verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz