Kastamonu'da Kurumlar Vergisi Rekortmeni Yine Eti Bakır AŞ

Kastamonu'da kurumlar vergisinde birinciliği geçen olduğu gibi bu yıl da Eti Bakır Maden İşletmeleri AŞ...

Kastamonu'da kurumlar vergisinde birinciliği geçen olduğu gibi bu yıl da Eti Bakır Maden İşletmeleri AŞ aldı.

Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında 2012 yılı vergi matrahları ile gelir, kurumlar ve gayri menkul sermaye iradı (GMSİ) mükellefleri için plaket ve ödül töreni düzenlendi. Törene Vali Erdoğan Bektaş, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, Defterdar Yaşar Kısa, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Vali Yardımcısı Hasan Erkal’ın yanı sıra çok sayıda kurum ve kuruluş amirleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Reklam
Reklam

Defterdar Yaşar Kısa törende yaptığı konuşmada; vergi vermenin anayasal bir görev olduğunu belirterek, herkesin bu görevi yerine getirmekle mükellef olduğunu ifade etti. Devletin sürekliliğinin sağlanması açısından vergi vermenin bir borç olduğunu söyleyen Kısa, Kastamonu’da bu görevi yerine getiren ve ekonomiye kalkındırma sağlayan mükelleflere teşekkür etti.

İlde kurumlar vergisinde birinciliği geçen olduğu gibi bu yıl da Eti Bakır Maden İşletmeleri AŞ alırken, gayrı menkul sermaye iradında (kira vergisi) ise 2011 rekortmeni Hüseyin Avni Üster birinci sırada yer aldı. Gelir vergisi rekortmeni olan mükellef ise isminin açıklanmasını istemedi. Vergi gelirlerinde birinci olan mükellefler ödül ve plaketlerini Vali Erdoğan Bektaş’ın elinden aldı. Kurumlar vergisinde il ikincisi olan Yüksel Grup Orman Ürünleri Ltd. Şti. adına Ömer Yüksel’e, kira vergisi ikincisi Mehmet Tayfur Peker’e ödül ve plaketini Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı verdi.

Reklam
Reklam

Törende ayrıca Vergi Haftası dolayısı ile il genelinde lise ve dengi okullar arasında düzenlenen ‘Vergi’ konulu kompozisyon yarışmasında birincilik kazanan Prof. Dr. Saime İnal Anadolu Lisesi öğrencisi Hicran Turan ve ikincilik kazanan Taşköprü Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Büşra Kaya da hediyelerini Defterdar Yaşar Kısa’nın elinden aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz