Kastamonu'da Kurumlar Vergisi Rekortmenleri Açıklandı

Kastamonu'da tahakkuk eden 41 milyon 198 bin 981 lira tutarındaki vergi ile Eti Bakır A.Ş'nin 2011 yılı kurumlar vergisi rekortmeni

Kastamonu'da tahakkuk eden 41 milyon 198 bin 981 lira tutarındaki vergi ile Eti Bakır A.Ş'nin 2011 yılı kurumlar vergisi rekortmeni olduğu bildirildi.

Kastamonu Defterdarı Yaşar Kısa, yazılı açıklamasın, 2011 yılında Kurumlar Vergisi beyanname sayısının bin 210 iken, 2012 yılı Nisan ayında bunun bin 235'e yükseldiğini belirterek, geçen yıl beyan edilen toplam matrah 147 milyon 393 bin 755 lira iken bu yıl 278 milyon 989 bin 561 liraya yükseldiğini ifade etti.

Kısa, Kastamonu'da tahakkuk ettirilen vergi miktarına göre il genelinde Eti Bakır A.Ş'nin 41 milyon 198 bin 981 lira ile birinci olduğunu ifade ederek, Yüksel Grup Orman Ürünleri Nakliye Ltd. Şti'nin 609 bin 698 lira ile ikinci ve Selni İnşaat Ltd. Şti'nin de 545 bin 425 lira ile üçüncü olduğunu bildirdi.

Reklam
Reklam

Kastamonu'da beyan edilen matrah ve tahakkuk edilen vergide yaklaşık 2'şer kat artış yaşandığını vurgulayan Kısa, şunları kaydetti:

"Türkiye sıralamasında da 56. olan Eti Bakır A.Ş ve ilk 100 sıralamasına giren mükelleflerimiz başta olmak üzere tüm mükelleflerimize teşekkür ediyorum. Bundan sonraki iş ve faaliyetlerinin de bol kazançlı ve bereketli olmasını diliyorum. Mükelleflerimizin kalkınmış, çağdaş bir dünya ile yarışan, gelişmiş bir Türkiye'nin tam ve zamanında ödenecek vergilerle gerçekleşeceğinin bilincinde olduklarını ve yine ödenen bu vergilerin hizmet veya yatırım olarak kendilerine döneceği inancını taşıdıklarını bilmekteyiz. Hedef etkin idare, mutlu mükellef ve güçlü Türkiye'dir."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: