Kastamonu’da Mera Islahı Yapılacak

Kastamonu’7a 2013 yılında 4 bin 500 dekarlık mera alanı ıslah edilecek.Kastamonu ekonomisi için büyük önem...

Kastamonu’7a 2013 yılında 4 bin 500 dekarlık mera alanı ıslah edilecek.

Kastamonu ekonomisi için büyük önem taşıyan hayvancılık sektöründeki sorunları aşmak için Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü ili Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı. Buna göre, Kastamonu’da ot meselesini çözmek ve kaba yem açığını kapatmak amacıyla 2013 yılında 4 bin 500 dekarlık mera ıslahı gerçekleştirilecek. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde düzenlenen protokolde Orman Bölge Müdür Ali Şahin ile İl Müdürü Osman Yaman, işbirliği protokolü imzaladı.

Reklam
Reklam

Buna göre, ilk etapta Seydiler ve Ağlı ilçelerindeki orman içi ve orman kenarında bulunan meralardan başlanarak meralar ıslah edilecek ve hayvancılık sektörünün hizmetine sunulacak. Protokolün önümüzdeki yıllarda da uygulanması için çalışma başlatan her iki kurum, Mera Islah ve Amenajman Projelerinin de her iki kurumun işbirliği ile içerisinde hazırlanarak hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: