Kastamonu'da Polis Teşkilatının Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 167. yıldönümü yurt genelinde olduğu gibi Kastamonu'da da törenlerle kutlandı.

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 167. yıldönümü yurt genelinde olduğu gibi Kastamonu'da da törenlerle kutlandı.

Polis teşkilatının kuruluş yıldönümü nedeniyle ilk program Kastamonu Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı'nda gerçekleştirildi. Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı, Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, İl Jandarma Komutanı Alb. Tevfik Anzerlioğlu, İl Emniyet Müdürü Sami Uslu, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Osman Turfan, vali yardımcıları, siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşların katıldığı törende ilk olarak çelenkler konuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan İl Emniyet Müdürü Sami Uslu, "Türk Polis Teşkilatı kurulduğu 10 Nisan 1845 tarihinden bu yana Türk milletinin can ve mal emniyetini hiçbir fedakarlıktan sakınmadan canı pahasına korumuş ve şanlı bir geçmişin ardından bugünlere ulaşmıştır" dedi.

Reklam
Reklam

Temel hak ve özgürlüklerin teminatı olan milletin can ve mal güvenliği için 24 saat görev yapan emniyet teşkilatının çağdaş hizmet anlaşışıyla, emin adamlarla ilerlediğini belirten Uslu, "Emniyet Müdürlüğü olarak, Kastamonululara hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz. Halkımızın, huzur ve güvenliğini temin etmek için, azami gayreti sarf ediyoruz. Kutsal görevimizi tüm mesai arkadaşlarımla beraber yılmadan, yorulmadan sürdüreceğiz" diye konuştu.

İl Emniyet Müdürlüğü olarak, halkın huzur ve güvenliğini temin etmek için azami gayreti sarf ettiklerini vurgulayan Uslu, şöyle konuştu: "Müdürlüğümüz bünyesinde görev yapan personelimiz, hizmet içi eğitimlerle sürekli olarak kendini yenilemekte ve geliştirmektedir. Yeni Emniyet binamızın ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemimizin hizmete girmesiyle birlikte olaylara daha etkin ve süratli müdahale edildiği gözlenmektedir. Halkımızın sevincine ve tasasına ortak olmayı kendisine şiar edinmiş olan İl Emniyet Müdürlüğümüz, toplumu güvenlikle ilgili hususlarda bilinçlendirme ve özellikle gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan koruyup onları başta spor olmak üzere faydalı ve güzel etkinliklere yönlendirme amacı taşıyan faaliyetlerinden dolayı taktir toplamaktadır. Devletine ve milletine sadakatini, başta kurtuluş harbi olmak üzere birçok alanda ispat etmiş olan sevgili Kastamonu halkının, polisine duyduğu güven ve yürüttüğümüz faaliyetler esnasında sağladığı yardım ise bizleri memnun etmekte, vazife hususuna iştiyakımızı arttırmaktadır"

Reklam
Reklam

Ayrıca törende kros müsabakalarında küçükler, büyükler ve yıldızlar guruplarında dereceye giren sporculara madalyaları ve hediyeleri verildi. Daha sonra öğrenciler tarafından halk oyunları gösterisinin ardından davetlilere Emniyet Müdürlüğü binasında kokteyl verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: