Kastamonu’da Sezeryan Oranları Masaya Yatırıldı

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü ile Kastamonu Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Kastamonu’da sezeryan ile doğum oranları...

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü ile Kastamonu Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Kastamonu’da sezeryan ile doğum oranları değerlendirildi.

İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda sezeryan ve doğum oranları hakkında yapılacak çalışmalar ve alınacak önlemler belirlendi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Birimi Şube Müdürü Dr. Sevgi Aytaç, Kastamonu’da sezeryan doğum oranının Türkiye ortalamasının altında olduğunu belirterek, fakat Dünya Sağlık Örgütünün önerdiği sınırın üzerinde olduğunu kaydetti. Aytaç, bu oranın Dünya sağlık Örgütünün önerdiği sınıra düşürülebilmesi için yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: