Kastamonu'da üç parçalı kentsel dönüşüm yapılacak

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, "Üç parçalı kentsel dönüşüm işine başlamalıyız. Kale, eski ve yeni sanayi...

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, "Üç parçalı kentsel dönüşüm işine başlamalıyız. Kale, eski ve yeni sanayi alanlarını üç ayaklı olarak ele almalıyız." dedi.
Vali Bektaş, düzenlediği basın toplantısında, kentin hak ettiği yere mutlaka geleceğini söyledi. Bektaş, "Kastamonu yeniden birliğin gündemine girdi. Kastamonu'yu tutan belirli darboğazları var. Onlar aşılmadan su yüzüne çıkılamaz. Onlar artık devreden çıkıyor. Ben umutluyum. Gösterilen çabalar bir yerde birikecek ve hedefe ulaşılacak. ÇEKÜL Vakfı ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen Türkiye'ye damgasını vurmuş bir kişi. Çok önemli bir misyonu var. Metin hoca ve ekibiyle olan ilişkilerimizin başlaması açısından hafta sonu çok önemliydi. Kendilerini ahşap fuarına da davet ettim. Mardin, Şanlıurfa, Bursa, neresi olursa olsun, nerede bir yenilik varsa, eskiyi koruma adına gelişme sağlanmışsa, kültür ortaya çıkartılmışsa, Metin hoca ve arkadaşlarının katkısı vardır. O insanların bizim topraklarımızda gezmesi bile önemlidir." dedi.
Prof. Dr. Sözen ile görüşmelerinden şehrin değişik bölgelerine konak tarzı otel projelerinin yapılmasının daha doğru olduğu şeklinde bir yaklaşım ortaya çıktığının altını çizen Vali Bektaş, "Bir işe başladınız artık duramazsınız. Her adımdan sonra yeni yeni adımlar var. Artık bir bütün halinde restorasyon işine bakmamız gerekli. Belediye başkanı da sıcak bakıyor. Üç parçalı kentsel dönüşüm işine başlamalıyız. Kale, eski ve yeni sanayi alanlarını üç ayaklı olarak ele almalıyız." şeklinde konuştu.
Kastamonu'da restorasyon işinin belli bir rotaya girdiğini, bu yöndeki çalışmaların spontane olarak devam ettiğini belirten Bektaş, kendilerinin han, hamam, köprü, çeşme ve vatandaşın yapamayacağı restorasyonlara yöneleceklerini söyledi. Restorasyon işinden para kazanan mimar, mühendis ve müteahhitlerin var olduğunu, bu nedenle kendilerinin bu alana girmeyeceklerini vurgulayan Vali Bektaş, bundan sonra piyasanın kendi dinamikleriyle yürümesi gerektiğine işaret etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz