Kastamonu'da yoksullar evlenecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ile TOKİ arasında yapılan protokol ve...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ile TOKİ arasında yapılan protokol ve Kastamonu İli Sosyal Konut Projesi kapsamında yoksullar için 324 adet konut yapılacak.

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş ve SYDV Müdürü Uğur Başak yaptıkları basın toplantısında konu ile ilgili bilgi verdi. Kastamonu'da 19 mahalle ve merkez köy sınırları içinde ikametgahı bulunan vatandaşlar için yapılan konutlar 15 Temmuz 2012'de tamamlanış olacak. Kastamonu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü’ne 26 Mart - 25 Nisan tarihleri arasında şahsen başvuru yapılacak.

Reklam
Reklam

SYDV Müdürü Uğur Başak, müracaatlar sona erdiğinde Vakıf tarafından 2 ay içersinde aranan şartlar doğrultusunda değerlendirilmeleri yapılarak, TOKİ ve Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğüne bildirileceğini açıkladı. 9 bloktan oluşan 324 sosyal konut (55 m2 olup 2+1’dir) için talep toplanması gerektiğini ifade eden Vali Erdoğan Bektaş, programın sosyal bir proje olduğunu söyledi. Bektaş, "İlimizin 19 mahalle ve merkez köy sınırları içinde ikametgâhı bulunan vatandaşların en az 3 yıl ikamet etmiş ve 3294 kanun kapsamında olmaları şartı ile başvuru formundaki aranacak şartlar doğrultusunda başvurularını Kastamonu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü’ne 26 Mart - 25 Nisan tarihleri arasında şahsen yapabileceklerdir. Ayrıca 3294 sayılı kanun kapsamında bulunan özürlü vatandaşlar için söz konusu 324 konutun yüzde 10 u kadar (33 konut) kontejan ayrılacaktır.” dedi.

KONUTLAR KURA İLE BELLİ OLACAK

Müracaatlar sona erdiğinde 2 ay içersinde değerlendirilmeleri yapılarak TOKİ ve Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğüne bildirileceğini ifade eden SYDV Müdürü Uğur Başak, “TOKİ ve Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından listeler kontrol edilerek, asil ve yedek fayda sahipleri kurası noter huzurunda çekilecek, kura sonuçlarına istinaden konutlar hak sahiplerine teslim edilecektir. Konutlar TOKİ tarafından belirlenecek maliyet tutarları üzerinden uygun ödeme koşulları ile taksitli olarak satışa sunulacaktır. Konutların şu an maliyetleri bilinmemektedir. Hak sahibi sözleşme imzalanması durumunda konut borcunun tamamını ödese bile konutları teslim tarihinden itibaren 10 yıl bir başkasına devredemeyecek, kiraya veremeyecek veya başkasına kullandıramayacaktır." açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: