Kastamonu'daki Gasp Ve Darp Iddiasına Hapis Cezası

Kastamonu'da bir kişiyi birden fazla kere darp ederek parasını gasp ettikleri iddiasıyla yargılanan 4 sanığa, 12 ile 17 yıl arasında

Kastamonu'da bir kişiyi birden fazla kere darp ederek parasını gasp ettikleri iddiasıyla yargılanan 4 sanığa, 12 ile 17 yıl arasında değişen hapis cezası verildi.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Mustafa Samet Hebipoğlu (22), Uğur Demir (22), Agit Demir (22) ve Cüneyt Kayıkçı (22) ile müşteki Doğancan U. (22) ve taraf avukatları katıldı.

Yaklaşık 5 yıl önce Doğancan U'yu çeşitli kez darp ederek üzerindeki parayı zorla aldığı ileri sürülen sanıklar savunmalarında, suçlamaları kabul etmeyerek beraat talebinde bulundu.

Reklam
Reklam

Duruşmada kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklardan Agit Demir ve Mustafa Samet Hebipoğlu'na "Birden fazla kişi tarafından yağma" ve "Birden fazla kişi tarafından cebir kullanarak kişiyi hürriyetten yoksun bırakmak" suçlarından, 17 yıl 9'ar hapis cezası verilmesine hükmetti.

Mahkeme, sanıklardan Uğur Demir'e 12 yıl 10 ay, Cüneyt Kayıkçı'ya da 13 yıl 4 ay hapis cezası verilmesini kararlaştırdı.

Kararın açıklanmasının ardından, sanık yakınlarından Y.E.D, mahkeme heyetine hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınırken, bazı sanık yanıkları da sinir krizi geçirdi.

Sanıklar hakkında, Doğancan U'yu, "2008'de çeşitli kez döverek parasını almalarının yanı sıra, bir eve götürüp cep telefonunu gasp ettikleri ve darp yaraları üzerinde de sigara söndürdükleri" iddiasıyla dava açılmıştı.

Muhabir: Özkan Beyer / Erdinç Aksoy

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: