Kastamonu'daki Orman Yangını

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde dün çıkan ve soğutma çalışmaları süren orman yangınında yaklaşık 100 hektar alan zarar gördü.

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde dün çıkan ve soğutma çalışmaları süren orman yangınında yaklaşık 100 hektar alan zarar gördü.

Çambaşı köyü Bayan mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına, çevre kentlerin de desteğiyle 30 adet arazöz, yangın söndürme helikopteri, 10 adet tanker ve 200 işçiyle müdahale edildi.

Yaklaşık 100 hektar alanın zarar gördüğü yangında, soğutma çalışmaları sürdürülüyor.

Taşköprü Orman İşletme Müdürü Muzaffer Büyükterzi, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün başlayan orman yangının kontrol altına alınmasının ardından soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Yaklaşık 100 hektar alanın zarar görmesinin üzüntüsünü yaşadığını anlatan Büyükterzi, "Gelen meteorolojik uyarılar dolayısıyla önlemlerimizi arttırarak devam ettiriyoruz. Yanan alanın tamamı temizlenerek 1 yıl içinde yeşillendirilecek" dedi.

Bu arada, soğutma çalışmaları sırasında dumandan etkilenen bir işçinin Taşköprü Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi.

Muhabir: Mehmet Tuğcu / Erdinç Aksoy /Ömer Erim Baştimar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: