Kastamonulular, Anadolu Arastası Kastamonu Evi'nde buluşacak

Bursa Merkez Nilüfer Belediyesinin hayata geçirmeye çalıştığı Anadolu Arastası projesi şekillenmeye başlandı. Bu kapsamda Bursa'da...

Bursa Merkez Nilüfer Belediyesinin hayata geçirmeye çalıştığı Anadolu Arastası projesi şekillenmeye başlandı. Bu kapsamda Bursa'da yaşayan Kastamonulular da Anadolu Arastası'nda bulunacak Kastamonu evleri tanıtıldı.
Bursa'da yaşayan Kastamonulular geleneksel iftar programında bir araya geldi. Düzenlenen iftar programında Anadolu Arastası Kastamonu Evi projesi ve dernek faaliyetleri değerlendirildi.
Kastamonu ve Çevre İlleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Tiftik, düzenlenen programında Kastamonululara dernek çalışmaları ve kurulmakta olan Kastamonu evi projesi hakkında bilgi verdi.
Nilüfer Belediyesi öncülüğünde başlatılan proje, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in çabaları ile 170 dönüm arazi hemşehri derneklerine hibe edildi. Hemşehri dernekleri de birleşerek, Anadolu Arastası Kooperatifi'ni kurdu. Balkanların ve Kafkasların da içinde bulunduğu proje aynı zamanda 81 ili kapsayacak şekilde planlandı ve yöresel mimarinin bu alanda hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.
Bu arada iftar programı uydu üzerinden 165 ülkeye canlı yayınlanarak program tüm dünyadaki Kastamonululara ulaştırıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz