Kataloglu fuhuş hizmeti

İZMİR (İHA) - Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ortaklaşa yürütülen 'Köprü' operasyonunda, yurtdışından çeşitli iş vaadleriyle İzmir'e getirilen bayanlara fuhuş yaptırarak, insan ticareti suçu işledikleri iddiasıyla 3'ü yabancı uyruklu 32 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği İzmir'de yurtdışından çeşitli vaadlerle şehre getirilen bayanlara fuhuş yaptıran bir çeteyi belirledi. Bunun üzerine bu konu ile ilgili özel bir ekip oluşturuldu. Ekipte yeralan polis memurları, müşteri kılığına girerek aylarca gazino, otel ve pavyonlarda incelemelerde bulundu. Şebeke üyelerinin Rusya, Ukrayna ve Belarus'tan Türkiye'ye getirdiği bayanlara, 'modellik, balerinlik, dansçılık' yapacakları yönünde manajerlik sözleşmeleri hazırlattıkları ileri sürüldü.

Reklam
Reklam

Zanlıların bu şekilde yüzlerce bayanı Türkiye'ye getirdiği, bayanların fotoğraflarının bulunduğu kataloglarla belirlendi. Tuzağa düşürülen bayanların resimlerinin bulunduğu üç ayrı katalogda yüzlerce fotoğraf bulundu. Şebeke üyelerinin, söz konusu 3 ülkedeki model ajansları kanalıyla, maddi durumu yerinde olmayan bayanları, Türkiye'de modellik, dansçılık ve balerinlik yapılacağı vaadiyle ülkemize getirdiği belirlendi.

Bayanların havaalanlarında şebeke elemanlarınca karşılandığı, anlaşmalı otellere yerleştirildiği ve pasaport ile parasına el konulduğu ileri sürüldü. Otellere yerleştirilen bayanların sürekli gözetim altında tutulduğu ve otelden dışarıya izinsiz çıkamadıkları tespit edildi. Sözkonusu bayanlara daha sonra pavyonlarda zorla konsmatristlik yaptırıldığı, zengin müşterilerle ilişkiye girmeye zorlandıkları iddia edildi. Kadınların gece klüplerinde çalışma izinleri olmadığı halde müşterilere konsmatristlik yapmaya zorlandığı, müşterilerle içki içmeleri konusunda baskıya maruz bırakıldığı, taciz edildikleri, tacize karşı çıkmaları halinde azarlandıkları, zengin müşterilerle fuhuş yapmaya zorlandıkları ve sadece bu amaçla otelden çıkabildikleri ileri sürüldü.

Reklam
Reklam

Şebeke üyelerinin, müşterilerden içki parası adı altında iki farklı adisyon düzenlediği, konsmatrislik ve fuhuş ücretlerinin içki adı altında adisyona yansıtıldığı ancak vergiye esas düzenlenen gerçek adisyonların daha düşük miktarlarda düzenlendiği bu şekilde çok yüksek meblağlarda haksız kazanç elde edildiği iddia edildi.

İnsan ticareti yapan şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda, mağdur olan 28 yabancı uyruklu bayan kurtarılarak misafirhanelere götürülürken, S.M., M.İ.M, M.M., E.T., Z.K., M.K., R.Ç., D.G., S.S., E.T., E.Y., İ.M., M.Ş., M.G., K.K., Y.Ş., M.A., F.Ö., A.K., C.E., E.T., M.M., K.M., E.B., A.R.A., C.E., A.A., S.V., Ş.E., K.D., O.E., M.O. ve Ş.H. gözaltına alındı. Zanlılar arasında Pakistan uyruklu Ş.H.ile Rusya Federasyonu uyruklu A.A. ve D.G.'de bulunuyor. Zanlıların kaldığı yerlerde yapılan aramalarda, 2 adet tabanca ve 112 adet fişek, 2 adet kurusıkı tabanca ve 11 adet fişek, 5 adet şarjör, 1 adet pompalı tüfek ve 40 adet fişek, 1 adet çelik yelek, 5 bin 825 YTL para, bin Amerikan doları, 290 Avro, 21 adet yabancı uyruklu bayanlara ait pasaport, 7 adet ikametgah tezkeresi, 15 adet senet, 18 adet yabancı uyruklu bayanlara ait vergi kimlik kartı, 9 şişe gümrük kaçağı sahte içki, 10 adet bilgisayar kasası ve çok sayıda CD, 1 adet laptop bilgisayar ile çok sayıda sahte adisyon belgesi ele geçirildi.

Reklam
Reklam

Gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından, çevik kuvvet otobüsü ile 'TCK 220 ve TCK 80. madde kapsamında, örgüt kurmak, örgüte üye olmak, insan ticareti yapmak' suçlamalarıyla adliyeye sevkedildi.