Açıklamada, Katarlı yayın kuruluşun "aralıksız" olarak saldırılara maruz kaldığı belirtildi.
Fransız haber ajansı AFP, medya kuruluşundan bir kaynağın da saldırıları teyit ettiğini söyledi.
Reuters'a konuşan üstdüzey bir El Cezire çalışanı ise, siber güvenliğe çeşitli saldırı denemeleri olduğunu ve ünlü medya ağının tüm platformlara yansıyan bu tehditle mücadele ettiğini söyledi.
6 soruda Katar kriziKatar krizinin 4 nedeniKatar: Türk askeri bölgenin güvenliği için ülkemize geliyor
İsmini vermek istemeyen kaynak, El Cezire medya ağına bağlı tüm oluşumların çalışır halde olduğunu da sözlerine ekledi.
Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Yemen, Katar ile diplomatik ilişkilerini kestiğini açıklamıştı.
5 Arap ülkesinin kararına gerekçe olarak "Katar'ın terörizme destek vermesi" gösterilirken, Doha yönetimi suçlamaları reddetmeyi sürdürüyor.
Suudi Arabistan ile BAE, kararın ardından El Cezire dahil Katar yayın organlarını ülkelerinde yasaklama kararı almıştı.
Diplomatik krize dönüşen gelişmeler sonucu, Riyad'da bulunan Katar merkezli El Cezire kanalının da ofisi kapatılmıştı. Kapatma haberini Suudi devlet televizyonu duyurmuştu.
Katar tezkeresi TBMM'de kabul edildiS&P Katar'ın kredi notunu düşürdü, görünümünü negatife çekti'Askeri yolla çözülemez'
Öte yandan, Perşembe günü Başkent Doha'da gazetecilere konuşan Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman es-Sani, diplomatik krize ilişkin önemli açıklamalar yaptı.
Es-Sani, "terörizme destek verdikleri" iddiasını yalanlayarak, "Barış platformuyuz, terör değil…Bu anlaşmazlık bütün bölgenin istikrarını tehdit ediyor" dedi.
Kendileriyle ilişkileri kesen ülkelerin Katar'a talepler listesi sunmadığını söyleyen es-Sani, "Bu sorun asla askeri yollarla çözülemez" dedi.
"Bağımsız" dış politikalarının değişmeyeceğinin altını çizen es-Sani, "Teslim olmaya hazır değiliz. Asla da hazır olmayacağız" diye konuştu.