"Katı Atığın Kaynağından Ayrıştırılması Projesi"

Trabzon Belediyesi Gönüllüleri'nin Katı Atığın Kaynağından Ayrıştırılması Projesi'ne destek verdikleri bildirildi.

Trabzon Belediyesi Gönüllüleri'nin Katı Atığın Kaynağından Ayrıştırılması Projesi'ne destek verdikleri bildirildi.

Trabzon Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Trabzon Belediye Meclisi'nin aldığı karar ile kurulan ve 2011 yılından itibaren çalışmalarını sürdüren Belediye Gönüllüleri'nin bugüne kadar birçok etkinliğe imza attığı belirtildi.

Gönüllülerin, Katı Atığın Kaynağından Ayrıştırılması Projesi'ne destek olmak için bir araya geldikleri ifade edilen açıklamada, Belediye Gönüllüleri'nin geri dönüşümü sağlanabilir karton, plastik, cam ve metal gibi atıkların ayrıştırılarak çöp yerine atık kumbarasına atılması için evleri ve iş yerlerini gezerek broşür dağıttığı kaydedildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, gönüllülerin amaçlarının Trabzon'daki tüm evlere girerek geri dönüşüm konusunda ortak bir bilinç oluşturmak olduğu vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Çalışmalara ilk olarak Fatih Mahallesi'nden başlandı. Gönüllüler, belirledikleri bölgeye atık kumbarası koydurttuktan sonra evleri ve iş yerlerini tek tek gezerek geri dönüşüm konusunda vatandaşları bilgilendirdi."

Öte yandan, Belediye Gönüllüleri'nin daha önce Evde Bakım Hizmeti, Huzurevi ziyaretleri ve iftar buluşmaları gibi etkinliklere de imza attıkları ifade edildi.

Muhabir: Meltem Yılmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: